بررسی ایجاد استروس با استفاده از HCG و کابرگولین در سگهای پلیس مبارزه با مواد مخدر (نژاد ژرمن شیپرد)

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات فرهنگی پلیس، دوره: 7، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_JRL-7-3_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 248
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نوید شاهرخی صبور

دکتری دامپزشکی، دانشکده دامپزشکی تبریز، ایران.

سجاد جنتی

دانشجوی دکتری دامپزشکی، دانشکده دامپزشکی شهرکرد، ایران.

چکیده

چکیده پژوهش حاضر با هدف بررسی اثر کابرگولین و HCG در ایجاد استروس سگهای ژرمن شیپرد انجام پذیرفت. در این پژوهش، ۱۲ قلاده سگ ماده بالغ نژاد ژرمن شیپرد به دو گروه تقسیم شدند: ۸  قلاده سگ که با  دوز ۵ میکروگرم بر کیلوگرم داروی کابرگولین بهصورت خوراکی، روزانه و ۲ روز پس از شروع پرواستروس تیمار شدند و ۴ قلاده سگ که گروه کنترل بودند. سگ­هایی که علائم پرواستروس را نشان دادند، به ۲ زیرگروه تقسیم شدند و به ۴ قلاده سگ ۵۰۰ واحد بینالملل هورمون HCG  به طریق عضلانی در روز اول و سوم از شروع استروس تزریق شد و ۴ قلاده سگ باقیمانده نیز دارویی دریافت ننمودند. نمونه خون از تمام سگ­های موردنظر هر یک روز در میان جهت اندازه­گیری میزان پروژسترون اخذ گردید. وقوع پرواستروس در فاصله بین ۱۸ الی ۳۹ روز؛ میانگین (۵/۵±۵/۲۷) از شروع تجویز دارو و در بین ۹۰ درصد سگ­های تحت تیمار مشاهده شد (۰۵/۰> P). میانگین طول مدتزمان استروس در بین گروه مورد آزمایش (۸/۷±۶/۸) روز ثبت گردید (۰۵/۰> P). میزان آبستنی برای هر دو گروه از سگ­های تحت تیمار ۶۰% بود. میزان توله­زایی نیز پس از ثبت سوابق زایش برای دام­های آبستن HCG+ و HCG- به ترتیب (۹/۰±۵/۵) و (۸/۱±۶/۴) روز ثبت گردید (۰۵/۰> P). داد­ه­های بهدستآمده در خصوص بروز آبستنی و استروس از طریق آزمون مربع کای و خاتمه درمان تا بروز علائم استروس از طریق نرمافزار SAS مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج حاصل نشان داد استروس نرمال و باروری با استفاده از کابرگولین به دست میآید و تزریق HCG تاثیر قابلتوجهی بر میزان آبستنی ندارد.

کلیدواژه ها

کابرگولین, hcg, استروس, ژرمن شیپرد, پلیس مبارزه با مواد مخدر

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.