بررسی کارایی لباس کار کارکنان فرماندهی مرزبانی ناجا

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: علوم و فنون مرزی، دوره: 7، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_BST-7-1_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 674
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جلال ستاره(نویسنده مسئول)

اصغر آقایی

حمید جعفری

حمید رضا محمودی

چکیده

سازمان های نظامی و انتظامی برای انتخاب لباس فرم کارکنان خود به سه متغیر «جنس و طرح لباس»؛ «تناسب لباس با منطقه جغرافیایی فعالیت»؛ و «تناسب لباس با ماموریت های آنان» توجه می نمایند؛ با عنایت به نقش غیرقابل انکار لباس در موفقیت یا شکست ماموریت های انتظامی و نظامی؛ این پژوهش با هدف بررسی کارایی لباس کار کارکنان فرماندهی مرزبانی ناجا انجام گرفته است. روش پژوهش از نوع توصیفی- تحلیلی است که به شیوه پیمایش انجام پذیرفته است. ابزار گرداوری اطلاعات کتابخانه ای و پرسشنامه محقق ساخته بوده است که در این راستا ابتدا با مرور ادبیات تحقیق و مصاحبه عمیق با برخی صاحب نظران و متخصصان حوزه تحقیق، شاخص ها و متغیرهای این موضوع تدوین و در ادامه پرسشنامه تنظیم که پس از تایید روایی و پایایی آن، در جامعه نمونه پژوهش شامل کلیه کارکنان مرزبانی استان سیستان و بلوچستان (شرق)، آذربایجان غربی (غرب)؛ هرمزگان (جنوب) و مازندران (شمال) توزیع، تکمیل و جمع آوری شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار آماری اس.پی.اس.اس استفاده شد. یافتههای تحقیق نشان داد بر اساس دیدگاه پاسخگویان، لباس کارکنان یگان های مرزی در سه شاخص «تناسب با ماموریت های رزمی»؛ «مطابقت با اصول پدافند غیرعامل» و ««مطابقت با وضعیت جغرافیایی مناطق مرزی» از کاریی مطلوبی برخوردار بوده است؛ همچنین یافته های تحقیق مبین آن بوده است که کارکنان دو استان هرمزگان و مازندران نسبت به مطابقت لباس شان با وضعیت جغرافیایی مناطق مرزی از رضایت کمتری به دیگر دو استان سیستان و بلوچستان و هرمزگان برخوردار بوده که این امر بر اثر رطوبت بالای دو استان مزبور و شرجی بودن هوای مناطق ساحلی بوده است. همچنین طیف درجه داران و افسران جز نسبت به دو طیف افسران ارشد و سرتیپی از رضایت کمتری نسبت به کارایی لباسشان برخوردار بوده اند که این امر نیز به دلیل تفاوت جنس پارچه لباس و مرغوبیت لباس تحویلی به افسران ارشد نسبت به درجه داران و افسران جز می باشد.

کلیدواژه ها

کارایی, لباس کار مرزبانی, فرماندهی مرزبانی ناجا, پدافند غیرعامل, نواحی مرزی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.