تبیین اثرات عوامل فرهنگی- اجتماعی بر دستیابی به الگوی شهر سالم مطالعه موردی: شهر بهبهان

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه شهر پایدار، دوره: 3، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_JSCITY-3-3_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 418
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهه کنارکوهی

دانشجوی دکتری جغرافیا و برنامه ریزی شهری، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران

مهری اذانی

استادیار جغرافیا و برنامه ریزی شهری، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران

احمد خادم الحسینی

دانشیار جغرافیا و برنامه ریزی شهری، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران

حمید صابری

استادیار جغرافیا و برنامه ریزی شهری، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران

چکیده

امروزه شهرنشینی گسترده و سریع موجب شده که شهرها با مسائل و مشکلات زیادی مواجه گردند که سلامت افراد به مخاطره افتاده و موجب مطرحشدن بحث سلامت در مجامع عمومی و ارائه راهکارهایی در جهت حل معضلات شهرنشینی سریع گردیده، یکی از این راهکارها اجرای پروژه شهر سالم است و با توجه به اهمیت عوامل فرهنگی-اجتماعی در مطالعه شهرها، این پژوهش با هدف تبیین نقش عوامل فرهنگی- اجتماعی موثر بر دستیابی به الگوی شهر سالم در شهر بهبهان انجام گردیده، این پژوهش بر اساس هدف از نوع کاربردی و بر اساس ماهیت از نوع توصیفی- تحلیلی میباشد. جامعه آماری شهروندان بالای ۱۵ سال و تعداد ۴۰۰ پرسشنامه توزیع گردید، همچنین برای سنجش تاثیر نقش عوامل فرهنگی-اجتماعی در شهر سالم از نرمافزار SPSS و SMART PLS استفادهشده است. بر اساس نتایج حاصل از توصیف متغیرهای عوامل فرهنگی، عوامل اجتماعی و شهر سالم به ترتیب با میانگین ۱۵/۳، ۳۳/۲ و ۱۸/۲، نشاندهنده این است که شهر بهبهان یک شهر سالم نیست. نتایج حاصل از آزمون فرضیههای تحقیق با استفاده از مدل PLS در حالت نمایش آماره t نشان داد که قدر مطلق آماره t برای تاثیر عوامل اجتماعی و نقش آنها در شاخصهای شهر سالم ۶۱۱/۳ و برای عوامل فرهنگی ۵۹۵/۳ بهدستآمده (ضریب t بزرگتر از ۹۶/۱) و همچنین ضرایب مسیر برای عوامل اجتماعی ۲۱۷/۰ و برای عوامل فرهنگی ۲۰۴/۰ بهدستآمده که فرضیات تحقیق تائید و عوامل فرهنگی و اجتماعی دارای رابطه معنادار و تاثیرگذاری بر دستیابی شهر سالم در بهبهان دارند.

کلیدواژه ها

شهر سالم, عوامل فرهنگی- اجتماعی, معادلات ساختاری, شهر بهبهان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.