عملکرد،کیفیت لاشه و ریختشناسی روده جوجههای گوشتی تغذیهشده با گندم خام یا تخمیرشده با ‏ باسیلوس سوبتیلیس و لاکتوباسیلوس پلانتاروم

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه علوم دامی ایران، دوره: 51، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_IJAS-51-4_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 466
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فروزان سر رشته دار

دانشآموخته‎ ‎کارشناسی‎ ‎ارشد، دانشکده کشاورزی،‎ ‎دانشگاه گیلان، رشت، ایران

مجید متقی طلب

استاد، دانشکده کشاورزی،‎ ‎دانشگاه گیلان، رشت، ایران

علیرضا شناور

استادیار، ‎ ‎موسسه‎ ‎تحقیقات‎ ‎بین المللی‎ ‎تاس ماهیان دریای خزر،‎ ‎رشت، ایران

حسن درمانی کوهی

دانشیار، دانشکده کشاورزی،‎ ‎دانشگاه گیلان، رشت، ایران

چکیده

بهمنظور مقایسه گندم معمولی با گندم تخمیرشده با باکتری­های باسیلوس سوبتیلیس و لاکتوباسیلوس پلانتاروم، و تاثیر جایگزینی سطوح مختلف گندم تخمیری با دانه ذرت روی عملکرد، کیفیت لاشه و ریختشناسی ژژنوم در جوجه­های گوشتی این مطالعه انجام شد. تعداد ۲۸۰ قطعه جوجه گوشتی راس ۳۰۸ در قالب طرح کاملا تصادفی به ۷ گروه آزمایشی با ۴ تکرار شامل جیره شاهد بر پایه ذرت و کنجاله سویا و جیره­های حاوی ۲۰ درصد، ۳۰ درصد و ۴۰ درصد ذرت جایگزین شده با دانه گندم خام (W۲۰، W۳۰ و W۴۰) و یا جیره­های حاوی ۲۰ درصد، ۳۰ درصد و ۴۰ درصد جایگزینی ذرت با گندم تخمیرشده (FW۲۰، FW۳۰ و FW۴۰) تقسیم شدند. نتایج بهدستآمده نشان داد که دانه گندم تخمیری در سطح۴۰ درصد موجب افزایش معنی­دار وزن روزانه در دوره­های آغازین و رشد شد (۰۵/۰≥P). اسید فایتیک در اثر تخمیر، کاهش و مقدار کلسیم و فسفر از لحاظ عددی افزایش یافت. افزایش معنی­دار طول پرز در تیمار FW۴۰ در مقایسه با تیمار شاهد مشاهده شد (۰۵/۰≥P). همچنین وزن نسبی عضله سینه در تیمار  FW۴۰افزایش معنی­داری (۰۵/۰≥P) را نسبت به تیمارهای FW۳۰، W۴۰ و شاهدنشان داد.به­عنوان نتیجه­گیری نهایی، استفاده از سطح ۴۰ درصد دانه گندم تخمیری منجر به بهبود ضریب تبدیل و افزایش درصد گوشت عضله سینه می­گردد.

کلیدواژه ها

بافتشناسی روده, باسیلوس سوبتیلیس, جوجه گوشتی, گندم تخمیری, لاکتوباسیلوس پلانتاروم

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.