بررسی و رتبهبندی عوامل و مولفههای موثر بر فرآیند توسعه محصول جدید (مطالعه دیدگاه مدیران SMEs واقع در صنایع غذایی و آشامیدنی استان فارس)

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: مجله تحقیقات بازاریابی نوین، دوره: 1، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_NMRJ-1-1_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 298
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن حاتمی نسب

موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی استان یزد

فرهنگ محمدی

دانشگاه پیام نور تهران

رضا طالعی فر

دانشگاه پیام نور تهران

سعید سعیدا اردکانی

گروه مدیریت بازرگانی دانشگاه یزد

فرهنگ محمدی

مدرس دانشگاه

چکیده

چکیده موفقیت در پروژههای توسعه محصول جدید، چالشی مهم برای مدیران گذشته بوده و این چالشها بدبختانه مدیران امروزی را نیز فرا گرفته است. در واقع پیدایی پاسخی برای این سوال که چرا هنوز نرخ شکست در پروژههای توسعه محصول بالاست، ذهن اکثر محققان این حوزه را به خود مشغول کرده است. موضوع مزبور علاوه بر پراهمیت بودن، پیچیدگی خاصی را نیز در خود دارد؛ به گونهای که تعیین عوامل موثر بر توسعه موفقیت آمیز محصول جدید در مطالعات مختلف، نتایج متفاوتی را به خود دیده است. برای نمونه، شکست این پروژهها در شرکتهای کوچک و متوسط(SMEs) که در اقتصاد بهعنوان منبع کارآفرینی محسوب می شوند، مسالهی حادتری در مقام قیاس با شرکتهای بزرگ دارد، به گونه ای که برخی از این شکستها عملا امکان حیات شرکتهای مزبور را سلب می کند. این تحقیق یک پژوهش کمی بهشمار میآید که در آن با بازنگری گسترده ادبیات مرتبط و همچنین با اجرای مصاحبات ساخت یافته با مدیران SMEs شرکتهای هدف، پرسشنامه لازم تدوین و از آن برای جمع آوری دادهها استفاده شده است. نتایج این تحقیق حکایت از آن دارد که عوامل حیاتی پنجگانه بر موفقیت توسعه محصول جدید این شرکتها تاثیر دارند که شامل عوامل تکنولوژیک، حمایتی، بازاریابی، درون سازمانی، تجاری سازی. همچنین نتایج رتبه بندی مولفههای موثر برموفقیت توسعه محصول جدید گویای آن است که تشویق به تولید ایدههای مناسب و کاربردی و جذابیت محصول مورد معرفی به بازار از با اهمیت ترین مولفهها هستند.

کلیدواژه ها

واژههای کلیدی: عوامل حیاتی موفقیت, توسعه محصول جدید, شرکتهای کوچک و متوسط, صنایع غذایی و آشامیدنی استان فارس, دیدگاه مدیران SMEs

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.