مروری بر روش های کشت بافت و انتقال ژن در گیاه کلزا
- سال انتشار: 1388
- محل انتشار: همایش منطقه ای غذا و بیوتکنولوژی
- کد COI اختصاصی: RCFBIO01_063
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 3226
نویسندگان
پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی کرج
پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی کرج
پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی کرج
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
چکیده
کلزا یکی از گیاهان روغنی مهم در جهان به شمار می رود. وجود پروتکل های مختلف و کارا در مورد کشت بافت ارقام مختلف کلزا، آسان بودن نسبی مدیریت کشت بافت این گیاه و همچنین پاسخ مناسب آن نسبت به تکنیک های کشت بافتی و مولکولی، این گیاه را به عنوان مدل مناسبی جهت انتقال ژن با هدف بهبود صفات زراعی و ایجاد خصوصیات جدید معرفی می کند. در کشت بافت این گیاه از ریزنمونه های مختلف نظیر محور زیرلپه و لپه و از رو شهای مختلف مهندسی ژنتیک نظیر بمباران ذره ای، الکتروپوریشن و انتقال به واسطه آگروباکتریوم استفاده شده است. بااین حال، در بیشتر تحقیقات انجام شده در کلزا از روش تراریختی به کمک اگروباکتریوم تومه فاشینس استفاده شده است. کارایی انتقال ژن در کلزا وابسته به ژنوتیپ، نوع و سن ریزنمونه بوده و ترکیب های متفاوت محیط کشت از لحاظ محتوی هورمونی و منبع کربن نیز در آن موثر می باشند. هدف از این مطالعه بررسی تحقیقات انجام شده در زمینه کشت بافت و انتقال ژن به گیاه کلزا می باشدکلیدواژه ها
کلزا، اگروباکتریوم، کشت بافت، انتقال ژنمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.