تاثیر سیستم سوپاپ چند اندازهای بر موتور EF۷ پایه گازسوز به منظور بهبود جریان گردابه

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه کارافن، دوره: 17، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_KARFN-17-4_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 327
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صیاد نصیری

عضو هیئت علمی، مرکز آموزش مهارت های مهندسی، دانشگاه صنعتی شریف، تهران، ایران.

حسین رحیمی آسیابرکی

عضو هیئت علمی، دپارتمان مهندسی مکانیک، آموزشکده شهید بهشتی پسران کرج، دانشگاه فنی و حرفه ای استان البرز، ایران.

احسان رزاقی

کارشناسی، دپارتمان مهندسی مکانیک، مرکز آموزش علمی - کاربردی ساپکو، دانشگاه جامع علمی کاربرد ی، تهران، ایران.

چکیده

یکی از راههای افزایش راندمان احتراق، ایجاد جریان گردابه در موتور است. در موتور EF۷ به دلیل استفاده از دو سوپاپ ورودی بهازای هر سیلندر، جریان گردابهای ناچیزی در سیلندر وجود دارد. بیشتر روشهای موجود برای ایجاد جریان گردابه که در موتورهای جدید نیز استفاده میشوند، به طراحی و تغییرات اساسی در سرسیلندر احتیاج دارند و هزینههای آن نیز چشمگیر است. در این مقاله، روشی جدید و کمهزینه بهمنظور تولید جریان گردابه در سیلندر ارائه شده است. هدف از این تغییرات، ایجاد اختلاف جریان بین دو سوپاپ ورودی در سیلندر و تولید جریان گردابه و در نهایت افزایش راندمان احتراق است، با این شرط که ضریب جریان افت نداشته باشد. ابتدا جریان گردابه داخل موتور EF۷ استاندارد، درون آزمایشگاه در شرایط پایا اندازهگیری و تغییرات بر دو ناحیه سرسیلندر اعمال شد. سپس تمامی زوایای نشیمنگاه سوپاپ بهصورت استاندارد ساخته شد. پس از آن با استفاده از آزمون میز جریان، عملکرد این روش مورد بررسی قرار گرفت تا علاوه بر صحت ایجاد جریان گردابه، بتوان میزان ضریب جریان گردابه را نسبت به روشهای دیگری همچون دریچه کنترل جریان مقایسه کرد. نتایج این پژوهش نشان میدهد که با کاهش جزئی ضریب جریان در گشودگیهای کم سوپاپ، میتوان به جریان گردابه قابلقبولی در گشودگیهای بالای سوپاپ با هزینه کم و تغییرات کم در سرسیلندر نسبت به طرحهای دیگر دست یافت.

کلیدواژه ها

جریان گردابه, راندمان احتراق, سوپاپ چند اندازهای, راهگاه ورودی, ضریب جریان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.