تصمیم ساخت یا خرید در حالت عدم اطمینان با رویکرد منطق فازی با استفاده از شبیهسازی و تصمیمگیری چند معیاره

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: دوفصلنامه پژوهش در مدیریت تولید و عملیات، دوره: 3، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JPOM-3-2_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 351
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی محتشمی

استادیار گروه مدیریت صنعتی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قزوین

لعیا الفت

دانشیار دانشکده مدیریت و حسابداری، گروه مدیریت، دانشگاه علامه طباطبایی

چکیده

  یکی از دغدغه های مهم برای تصمیم گیرندگان هر سازمان تولیدی، تصمیمگیری در مورد خرید قطعات (برون سپاری) و یا ساخت قطعات توسط کارخانه است که موضوع بحث بسیاری از مطالعات تا کنون بوده است. به این منظور این پژوهش سعی بر آن دارد تا به ارائه یک روش شناسی مناسب جهت حل این مسئله بپردازد. روششناسی مطالعه حاضر توانایی بررسی تصمیم ساخت یا خرید را در حالت عدم قطعیت در برداشته و جهت این منظور از تحلیل شبیهسازی و رویکرد منطق فازی بهره میبرد. این مطالعه به ارائه یک روش TOPSIS گروهی جدید میپردازد که این روش توسعه یافته روشهای پیشین میباشد ضمن این که برای استفاده از شبیه سازی، روش پیشنهادی این مطالعه قابلیت بررسی خطوط تولیدی با زمانهای تصادفی که از توابع توزیع عمومی پیروی میکنند را دارا میباشد. به عبارت دیگر روش پیشنهادی این مطالعه این امکان را فراهم میآورد که زمان پردازش ماشین ها، زمانهای بین خرابی ماشینها و زمانهای تعمیر ماشینها از توابع توزیع عمومی (نرمال، یکنواخت، گاما و . . .) پیروی کنند، نه صرفا زمانهای قطعی یا نمایی. روششناسی حاضر تنها به ارائه راه کار ساخت یا خرید قطعات نمیپردازد، بلکه در مورد قطعاتی که ساخت آنها از چندین مرحله تشکیل شده و چندین تامین کننده، قادر به تامین آن میباشند، به ارائه راه حل مطلوب در مورد درجه ساخت توسط کارخانه (از برون سپاری کامل تا ساخت کامل) و انتخاب تامین کننده مناسب (در صورت خرید) میپردازد.  

کلیدواژه ها

ساخت, خرید, سیستم های صف, شبیه سازی, تصمیم گیری های چند معیاره, منطق فازی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.