ارتباط احتمال کشف، ظرفیت و هزینه نهان نگاری با مدل سازی نهان کاو
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: فصلنامه پدافند الکترونیکی و سایبری، دوره: 6، شماره: 3
- کد COI اختصاصی: JR_PADSA-6-3_007
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 315
نویسندگان
صنعتی شریف
دانشگاه صنعتی شریف
چکیده
قابلیت کشف آماری یک نهانکاو بیانکننده توانایی آن در تشخیص تصاویر پاک از تصاویر درج شده است. نهاننگاری بهینه بهگونهای باید طراحی شود که نهانکاو نتواند تصاویر درجشده را تشخیص دهد. به همین دلیل، طراحی یک الگوریتم نهاننگاری بر مبنای کاهش قابلیت کشف آماری نهانکاو، هدفی مهم در نهاننگاری است. با این حال، ایجاد رابطه دقیق بین هزینه تغییر تصویر و قابلیت کشف آماری در حالت کلی مسئلهای حل نشده است. در این مقاله با مدلسازی نهانکاو توسط مدلهای گرافیکی خاصی به نام مدلهای موضوعی، به تخمین احتمال خطای نهانکاو بهعنوان معیاری از قابلیت کشف آماری رسیدهایم. همچنین، بر اساس این معیار، تعریف جدیدی از ظرفیت نهاننگاری ارائه دادهشده و رابطه آن را با هزینه تغییر تصویر بررسی گردیده است. همچنین، نشان داده شده است که روابط ریاضی حاصل بین پارامترهای نهاننگار و نهانکاو با ملاکهای کلاسیک نظیر PSNR همخوانی دارد. سپس از رابطه هزینه تغییر تصویر و قابلیت کشف آماری به یک الگوریتم نهاننگاری مناسب رسیدهایم. با آزمون روی دادگان مناسب نشان داده شده است که الگوریتم حاصل در زمره بهترین الگوریتمهای قابل تحلیل ریاضی است. لازم به ذکر است که تمرکز این مقاله روی حل یک مسئله تئوریک و بازتعریف مفاهیم نهاننگاری است بهطوریکه روش بهینه درج برمبنای بهینهسازی فریب نهانکاو انجام گردد و نه بهصورت کلاسیک برمبنای کاهش فاصله تصویر پوشش و تصویر درجشده. با اینحال عملا به بهبود دقت اندکی در حدود ۰.۵ % نیز حاصل شده است.کلیدواژه ها
نهاننگاری, مدل نهانکاوی, ظرفیت نهاننگاری, هزینه تغییر پیکسل, قابلیت کشف آماری, مدلهای موضوعیاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.