بررسی انواع خوردگی و علل آن در مخازن CNG

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: چهارمین همایش و نمایشگاه بین المللی CNG
  • کد COI اختصاصی: CNGCONF04_028
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3187
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی مومنی

کارشناس ارشد شیمی – شرکت ایساکو

مجید لطفی حقیقت

کارشناس مهندسی متالورژی - شرکت ایران خودرو دیزل

مهدی انصاری فرد

کارشناس خودروهای دوگانه سوز - شرکت مهندسی توسعه فناوری پردیس

چکیده

با عنایت به تحولات چشمگیر در صنعت خودروسازی و استفاده از سوخت های جایگزین در بخش حمل و نقل و موفقیت شرکت های خودروساز کشور در استفاده از سوخت جایگزین در انواع خودروهای سواری و کار بجای بنزین و گازوئیل به عنوان یکی از سوختهای آلاینده ودر عین حال با ارزش به گاز طبیعی، کاربرد وسیع مخازن CNG و مسائل مربوط به آن از جمله خوردگی مخازن نامبرده به عنوان یکی از دغدغه های اساسی صنعتگران و کاربران مطرح می باشد. استفاده از گاز طبیعی به صورت سوختی با آلودگی کم ، نسبت به بنزین ، گازوئیل و پروپان بصورت روزافزون در سطح دنیا در حال افزایش است . دلایل اصلی استفاده از این سوخت در بعضی از کشورها کاهش هزینه ، کاهش آلودگی و افزایش ایمنی به همراه اطمینان از طولانی بودن مدت مصرف و تامین آن می باشد.پژوهش حاضر سعی بر تحلیل خوردگی های متداول در مخازن گاز CNG دارد. در این مقاله خوردگی یکنواخت ، خوردگی حفره ای ، خوردگی توام با تنش (SCC ) در مواردی که مخزن در معرض تعداد زیادی سیکلهای فشار و نیز سیال خورنده قرار می گیرد ، اثر خوردگی گالوانیکی هنگامی که در مخازن تیپI ، II و III فلز تشکیل دهنده مخزن در تماس با محافظ فلزی خود می باشند ، خوردگی سایشی مربوط به لایه کامپوزیتی مخزن در اثر شرایط محیطی و کاری ، و اثر ترکیبات گاز مانند ترکیبهای گوگرد ، هیدروژن ، دی اکسید کربن و آب بر روی تسریع در عمل خوردگی مورد تحلیل قرار می گیرد و در آخر نیز به ارائه راهکارهایی برای جلوگیری و کنترل این عوامل خواهیم پرداخت

کلیدواژه ها

خوردگی مخازن CNG - خوردگی گالوانیک - خوردگی توام با تنش – مخازن CNG

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.