طراحی اپلیکیشن بازی آموزشی اطلاعات دارویی پایه به منظور آموزش درس کارآموزی مقدماتی داروخانه دانشجویان داروسازی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه توسعه­ آموزش جندی­ شاپور، دوره: 11، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_EDJ-11-3_028
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 540
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کاوه اسلامی

عضو هیات علمی، گروه داروسازی بالینی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران.

ماندانا ایزدپناه

عضو هیات علمی، گروه داروسازی بالینی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران.

لیلا کوتی

عضو هیات علمی، گروه داروسازی بالینی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران.

راضیه جمشیدی اردکانی

دانشجوی دکترای حرفه ای داروسازی، گروه داروسازی بالینی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران.

چکیده

بازی های جدی برای اهدافی غیر از سرگرمی ساخته شده اند که اطلاعات را در یک فضای رقابتی به کاربر می آموزد و به بازیکنان اجازه یادگیری مهارت های جدید را می  دهند. هدف از این مطالعه بررسی و ارزیابی اولیه اپلیکیشن بازی آموزشی " PharmQuiz " می باشد که به منظور ابزار کمک آموزشی در درس کارآموزی مقدماتی طراحی شده است. این بازی شامل دو بخش جورکردنی و پازل است و تمام سرفصل های درس کارآموزی مقدماتی را پوشش می دهد که شامل اطلاعات مربوط به هر دارو مانند نام ژنریک ،نام تجاری،اشکال دارویی، اندیکاسیون، دسته و زیر دسته دارویی می باشد. پس از نظرسنجی از اساتید طراحی بازی و تکمیل فلوچارت انجام شد و سپس به مدل سازی بازی و سایر آبجکت های مورد نیاز پرداخته شد. پس از تکمیل مدلسازی طراحی و پیاده سازی بازی با زبان برنامه نویسی جاوا و C# انجام شد، همزمان محتوای علمی از منابع معتبر داروسازی جمع آوری و تحویل گروه برنامه نویسی شد. در ادامه کار بخش اینترفیس بازی طراحی شد و Debug و رفع اشکالات بخش های بازی انجام شد. در نهایت محتوای علمی بر روی بازی بارگذاری شد. نظرسنجی از اساتید و دانشجویان انجام گرفت که اکثریت موافق بودند که اپلیکیشن بازی می تواند ابزاری مفید جهت کمک به یادگیری اطلاعات دارویی باشد و دانشجویان خواستار ادامه این روند در دروس دیگر بودند. باتوجه به استقبال بالای دانشجویان، اپلیکیشن بازی می تواند به عنوان شیوه ای جدید و موثر در رشته های مختلف و در سطح دانشگاه ادامه یابد.

کلیدواژه ها

بازی های جدی, بازی سازی, آموزش داروسازی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.