بررسی تاثیر بافت های ناکارآمد شهری بر آسیب های اجتماعی (مورد مطالعه: شهر مراغه)
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: فصلنامه مطالعات جغرافیایی مناطق کوهستانی، دوره: 1، شماره: 3
- کد COI اختصاصی: JR_GSMA-1-3_003
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 637
نویسندگان
Professor of Human Geography Department, Faculty of Geography, University of Tehran, Tehran, Iran
Professor of Human Geography Department, Faculty of Geography, University of Tehran, Tehran, Iran
M.Sc. Student of Human Geography Department, Faculty of Geography, University of Tehran, Tehran, Iran
چکیده
پدیده فرسودگی در بافت های شهری بر کالبد بافت و فعالیت های اجتماعی و اقتصادی آن اثرگذار است. از این رو، پژوهش حاضر به دنبال بررسی تاثیر ناکارآمدی بافت های شهری بر میزان وقوع آسیب های اجتماعی در شهر مراغه است. پژوهش حاضر از نوع توصیفی - تحلیلی می باشد و اطلاعات به صورت کتابخانه ای و میدانی و با استفاده از ابزار پرسشنامه گردآوری شده اند. پایایی پرسشنامه با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ بررسی گردید که مقدار ۰.۷۱۶ بدست آمد. نمونه تحقیق ۴۰۰ نفر از شهروندان شهر مراغه میباشند که به روش غیر احتمالی در دسترس نمونه گیری شده اند. در این پژوهش از آزمونهای آنتروپی، ویکور، T-test، ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی به منظور تجزیه و تحلیل دادهها استفاده گردیده است. نتایج حاصل از شاخص ویکور نشان داد که نواحی ۵ و ۶ به عنوان نواحی کاملا کارآمد، نواحی ۷ و ۴ به عنوان نواحی نسبتا کارآمد و نواحی ۱، ۳ و ۲ نیز به عنوان نواحی کاملا ناکارآمد تعیین گردیدهاند. همچنین سنجش وضعیت آسیبهای اجتماعی در شهر مراغه نشان داد که ناحیه ۱ دارای بیشترین میزان وقوع آسیبهای اجتماعی در این شهر میباشد. پس از آن نیز به ترتیب نواحی ۳، ۲، ۴، ۷، ۶ و ۵ بیشترین میزان وقوع آسیب های اجتماعی را شاهد بوده اند. در پایان نیز نتایج آزمون های ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی نشان داد که بین نارکارآمدی بافت های شهری و وقوع آسیب های اجتماعی در سطح شهرها ارتباط مثبت و معناداری وجود دارد.کلیدواژه ها
بافت فرسوده, بافت ناکارآمد شهری, آسیب های اجتماعی, مراغه.اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.