ساخت غشای کامپوزیتی PVC/PVP/ZnO-SA برای فرآ یند تقطیر غشایی تماس مستق یم جهت نمکزدایی از پساب شور RO

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی نمک زدایی و تصفیه آب
  • کد COI اختصاصی: ICDWP01_013
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 583
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احسان کیانی علی آبادی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شیمی (پدیده های انتقال)، دانشگاه سیستان و بلوچستان

راضیه بیگمرادی

محقق پسا دکتری مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی سهند تبریز

عبدالرضا صمیمی

استاد تمام مهندسی شیمی، دانشگاه سیستان و بلوچستان

داود محبی کلهری

دانشیار مهندسی شیمی، دانشگاه سیستان و بلوچستان

چکیده

با توجه به فراگیر بودن فرایند اسمز معکوس در آب شیرین کن ها و تبعات زیست محیطی مرتبط با پساب شور حاصل از آنها که به همراه موادشیمیایی مضرر نیز است، مشکلات فراوانی را به خصوص در مناطق خشک که با بحران جدی آب روبه رو هستند، ایجاد کرده است. با توجه به امکاناستفاده ازمنابع با ارزش حرارتی پایین مانند گرمای اتلاف شده در صنایع و منابع انرژی های تجدید پذیر در فناوری تقطیر غشایی، بنظر می رسد اینفناوری راهکار مناسبی برای نمک زدایی از پساب های شور ذکر شده با هزینه ی کم باشد. در این کار ساخت غشای پلیمری تخت با خاصیت آبگریزیبالا به روش فیلم کشی و غوطه وری، برای استفاده در فرایند تقطیر غشایی برای تصفیه پساب شور سیستم اسمز معکوس مورد تحقیق قرار گرفت.برای این منظور از پلیمر ارزان قیمت پلی وینیل کلراید و دی متیل فرمامید به عنوان حلال و آب به عنوان ضد حلال استفاده شد. برای بهبود خواصغشا و هندسه حفرات از پلیمر پلی وینیل پیرولیدون و برای آبگریز نمودن غشاء از روش اصلاح سطح با استفاده از نانوذرات اکسید روی پوشش دارشده با استئاریک استفاده گردید. برای بررسی اثر هر یک از این عوامل بر میزان آبگریزی غشا از روش طرا حی آزمایش استفاده شد. برای بررسیساختار غشا، هندسه حفرات و اثر متقابل نانوذرات اکسید روی و میزان ترشنوندگی سطح به ترتیب از آزمون های میکروسکوپ الکترونی روبشی ،تبدیل فوریه مادون قرمز، طیف سنجی پراش پرتو ایکس و اندازه گیری زاویه تماس استفاده گردید.

کلیدواژه ها

تقطیر غشایی، سیستم های تلفیقی MD/RO ، پساب، غشای آبگریز

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.