بررسی برخی از اصطلاحات عرفانی اشعار علیرضا آذر

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: ششمین همایش بین المللی مطالعات زبان و ادبیات در جهان اسلام
  • کد COI اختصاصی: LCONF06_120
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 602
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معصومه رحمانی فر

کارشناس ارشد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوی

آیت شوکتی

استادیار گروه زبان و ادبیات فارسی، واحد خوی، دانشگاه آزاد اسلامی، خوی، ایران

چکیده

بدون شک ادبیات عرفاني، دریای مواج معاني و عشق و ذوق است که از چشمه سار گنجینهاسرار وجود انسان های وارسته جاری مي شود. این پژوهش که به صورت کتابخانه ای و با روشتوصیفي- تحلیلي انیام شده، ضمن معرفي مختصر علیرضا آذر، به تییین معني و جایگاه عرفانپرداخته و به لزوم اشتغال به میاحث عرفاني اشاره شده است. از آنیا که هر فني زبان خاص خود رادارد، علم عرفان نیز به ظاهر ساده مي نماید اما متضمن معاني دقیق و باریکي است که بدون ورود بهاین علم امکان فهم آن دشوار است. لذا در مقاله حاضر با گزینش لغات عرفاني به ترتیب حروف الفیامعنای واقعي لغت از فرهنگ های معتیر فارسي استاراج گردیده، سپس از نقطه نظر عرفان و تصوف بامراجعه به متون و فرهنگ اصطلاحات عرفاني، معنای اصطلاحي آن شرح شده و در نهایت مصداقشعری آن بر اساس چهار کتاب شعر از علیرضا آذر، قید شده است. از این پژوهش نتیجه مي شود کهوی با وجود اینکه یک شاعر رمانتیک و ترانه سرا است اما متاثر از اندیشه های عرفاني است و درخلال اشعار عاشقانه اش، بویي از عرفان اسلامي، دل و جان را جلا مي باشد.

کلیدواژه ها

علیرضا آذر، عرفان، اصطلاحات عرفاني، عرفان اسلامي

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.