بررسی استعاره های جهتی در کتاب ای شمع ها بسوزید معینی کرمانشاهی بر اساس نظریه زبان شناسی شناختی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: ششمین همایش بین المللی مطالعات زبان و ادبیات در جهان اسلام
  • کد COI اختصاصی: LCONF06_051
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 484
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم قمری

دانشجوی مقطع دکتری زبانشناسی، گروه زبان شناسی و زبان انگلیسی دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه، کرمانشاه، ایران

اکرم کرانی

عضو هیات علوی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه، گروه زبان شناسی و زبان انگلیسی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، کرمانشاه، ایران

چکیده

استعاره یکی از مباحث بنیادین در رویکرد زبان شناسی شناختی محسوب می شود. از آنجا که پژوهش ها در زمینة استعاره از دیدگاه زبان شناسی شناختی در حوزة ادبیات فارسی معدود است، پژوهشگر بر آن شد که استعاره های مفهومی را در کتاب ا شمع ها بسوزید معینی کرمانشاهی مورد بررسی قرا دهد. هدف اصلی این پژوهش، بررسی استعارة مفهومی و به طور اخص استعارة جهتی بر اساس دیدگاه لیکاف و جانسون (1980) می باشد. برای نیل به این مقصود، تمامی غزلیات این کتاب مورد بررسی قرار گرفت و 202 مورد استعارة مفهومی یافت شد که 50 مورد آن مربوط به استعاره های جهتی بود که با سمت گیری های فضایی مانند: دور، نزدیک، برون، درون، سر و کنج مشخص شدند. نتایج این پژوهش حاکی از آن است که استعاره های جهتی 24/76 درصد از کل استعاره های مفهومی را به خود اختصاص دادند. مطالعات دقیق تر نشان می دهد که معینی به ترتیب بیشترین میزان فراوانی، از اسم نگاشت های سر، کنج، برون، دور، درون و نزدیک استفاده کرده است.

کلیدواژه ها

زبانشناسی شناختی، استعاره مفهومی، استعاره جهتی، نگاشت، رحیم معینی کرمانشاهی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.