بررسی ارتباط معیارهای همسرگزینی با رضایت زناشویی در بین مراجعین به مرکز مشاوره ازدواج شهرستان کامیاران در سال 1395-1396

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: سومین کنگره بین المللی نوآوری و تحقیق در علوم انسانی و اسلامی
  • کد COI اختصاصی: HICONG03_084
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 321
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

روح اله عباسی

کار شناس ارشد روان شناسی مشاوره خانواده، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه، کرمانشاه، ایران

چنگیز رستمی

کار شناس ارشد روان شناسی بالینی، شبکه بهداشت و درمان شهرستان کامیاران، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران

دنیا زید عبدی

کار شناس ارشد روان شناسی بالینی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان، همدان، ایران

سیدمهدی حسینی مهدی آبادی

کار شناس ارشد روان شناسی بالینی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج، سنندج، ایران

چکیده

مقدمه: ازدواج نخستین پیمان عاطفی و قانونی در زندگی ما به شمار می آید. گزینش همسر بیگمان یکی از مهمترین تصمیمهایی است که ما در زندگی خودمی گیریم. هدف از انجام این پژوهش بررسی ارتباط معیارهای همسرگزینی با رضایت زناشویی در بین مراجعین به مرکز مشاوره ازدواج شهرستان کامیاران در سال 1396 بود.روش: این پژوهش به صورت مورد- شاهدی می باشد. در این پژوهش جامعه آماری شامل کلیه زوجین مراجعه کننده است به مرکز مشاوره ازدواج شهرستان کامیاران در سه ماهه اول سال 1395بودند. که با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. و سپس پرسش نامه اولویت بخشی ملاک های همسر گزینی( درحین ازدواج و یکسال بعد از آن)، و پرسشنامه رضایت زناشویی اینریچ در اختیار آنها قرار گرفت. اطلاعات بدست آمده با استفاده از آزمونهای t-test و ضریب همبستگی پیرسون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.یافته ها: نتایج نشان داد که میانگین نمره ملاکهای محتوایی همسرگزینی بعد از ازدواج نسبت به قبل از ازدواج بصورت معنی داری بالاتر است. همچنین بین رضایت زناشویی با ملاکهای فرآیندی ارتباط معنی داری وجود دارد که این ارتباط معکوس است P=0/028) و .(r=0/28نتایج: بر اساس نتایج بدست آمده و با توجه اهمیت انتخاب همسر برگزاری کارگاه ها و همایش های آموزش پیش از ازدواج برای جوانان به منظور تمییز علایق و سلایق و روشن سازی هر چه بیشتر ملاک های مهم انتخاب شریک زندگی به امید کاهش طلاق و شکل گیری خانواده های سالم و به دور از مشکل ضروری می باشد.

کلیدواژه ها

همسر گزینی، رضایت،ازدواج، زناشویی،کامیاران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.