مقایسه تاثیر دو روش تمرینات ثبات مرکز و تمرینات اصلاحی آکادمی طب ورزش آمریکا NASM براصلاح عارضه لوردوز کمری دانشجویان دختر 24- 18

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: ششمین همایش بین المللی مطالعات ورزشی و سلامت در جهان اسلام
  • کد COI اختصاصی: HCONF06_024
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 525
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نرگس بااوش

دکترای حرکات اصلاحی و آسیب شناسی ورزشی، دانشگاه فرهنگیان، ایران، سنندج

چکیده

هایپرلوردوزیس یكی از ناهنجاری های شایع در میان دختران می باشد و دستیابی به یك برنامه اصلاحی مناسب با هدف کاهش زاویه لوردوز کمریهمواره مورد توجه بوده است، لذا هدف از این مطالعه مقایسه تأثیر دو روش تمرینات ثبات مرکز و تمرینات اصلاحی آکادمی ملی طب ورزشآمریكا (National Academy of Sports Medicine یا NASM) بر اصلاح عارضه لوردوزکمری دانشجویان دختر بود.مواد و روش ها: در این مطالعه نیمه تجربی تعداد 300 نفر از دانشجویان دختر 18 تا 24 ساله دانشگاه فرهنگیان سنندج به عنوان نمونه اولیه بااستفاد از روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و مورد غربالگری قرار گرفتند. در پایان تعداد 45 نفر از آن ها که دارای زاویه انحنایی بیش از 30درجه بودند انتخاب و به صورت تصادفی در سه گروه تمرینات ثبات مرکزی ، گروه تمرینات NASM و شاهد قرار گرفتند. گروه های تجربی بهمدت 8 هفته، هفت های 3 جلسه و هر جلسه 60 دقیقه در تمرینات شرکت کردند. قبل و بعد از مدخله میزان زاویه لوردوز کمری ارزیابی شد. بهمنظور تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون Repeated measures ANOVA در سطح معنی داری P< 0.05 استفاده شد.یافته ها: در مقایسه نتایج این دو روش اختلاف معنی داری مشاهده گردید. و همچنین کاهش درمیزان لوردوز کمری.نتیجه گیری: با توجه به نتایج بدست آمده از پژوهش حاضر، تمرینات NASM نسبت به تمرینات ثبات مرکزی باعث کاهش بیشتری در انحنایقوس کمری شدند. بنابراین درمانگران و متخصصان حرکات اصلاحی می توانند از این تمرینات به عنوان یك روش تمرینی نوین جهت اصلاحناهنجاری های لوردوز کمری استفاده کنند.

کلیدواژه ها

لوردوز کمری، تمرینات ثبات مرکز، تمرینات اصلاحی NASM

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.