ایجاد طرح های مدرن چاپی برای پارچه بر پایه موتیف های سنتی فرش با بهره گیری از الگوریتم تکاملی محاوره ایی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: جشنواره ملی پارچه فجر
  • کد COI اختصاصی: FAJRNFF01_019
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 460
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پریسا پورمند

کارشناسی ارشد، گروه طراحی پارچه و لباس، موسسه غیرانتفاعی امام جواد یزد، ایران

پدرام پیوندی

دانشیاردانشکده فنی ومهندسی، دانشگاه یزد، ایران

ابوالفضل داودی

گروه طراحی پارچه و لباس، واحد یزد، دانشگاه آزاد اسلامی، یزد، ایران

چکیده

طراحی پارچه در سطح جهان یک رشته علمی است و فعالان این حوزه باید به طراحی، تولید، توسعه فنی وکاربرد محصول نهایی توجه کنند. در عصر حاضر، هنر طراحی پارچه و لباس به دلیل کاربردهای مختلف آن درزوایای مختلف زندگی انسان از اهمیت ویژهای برخوردار است. انسان امروزی درصحنه رقابت برای برتری یافتنو ارتقای سطح دانش و بینش خود همواره از ابزارها و شیوه های گوناگونی بهره جسته است یکی از این ابزارهاکاربرد رایانه در طراحی پارچه است. در این پژوهش سامانه طراحی پارچه با استفاده از الگوریتم تکامل محاورهایی ارائه شده است. با استفاده از نرم افزار متلب ابتدا اجزای پارچه که شامل موتیف های فرش (گل های گرد وشاه عباسی، برگ، اسپیرال) است به همراه رنگ های موردنظر برای رسیدن به بالاترین زیبایی در کنار هم قرارمی گیرند و کاربر با امتیاز دادن به این طرح ها اسکلت و پایه اول طرح را انتخاب می کند و بانک اطلاعاتی پارچهبه کمک الگوریتم تکاملی محاوره ایی وبر اساس سلیقه کاربر تعیین می شود. در الگوریتم اجراشده هشت نسلشامل هشت فرد تولید می شود و پس از پایان تولید نسل ها یک طرح از بهترین طرح ها به عنوان طرح بهینهتعیین می شود. در مرحله بعد طراح با استفاده از نرم افزارهای کمک طراحی (فتوشاپ، ایلیستراتورو...) طرح ها براساس اصول زیباشناختی در کنار هم باکم و زیاد کردن قسمت های مختلف کنار هم چیده می شود و طرحموردنظر به دست می آیید.نتایج نشان میدهد که کاربرد الگوریتم ژنتیک محاوره ایی در طراحی پارچه بسیار مؤثر بوده همچنین نتایجنشان میدهد که میزان رضایت از این سامانه زیاد بوده است و می تواند باعث تسهیل در امر طراحی شود و کاربریا مصرف کننده در کمترین زمان ممکن به طرح دلخواه خود برسد.

کلیدواژه ها

طراحی پارچه، مدرن، موتیف فرش، الگوریتم تکاملی محاوره ایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.