رابطه بین ادراک از محیط یادگیری ساختنگرای اجتماعی، باورهای معرفت شناختی و رویکردهای یادگیری با پیشرفت تحصیلی
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: هفتمین همایش علمی پژوهشی توسعه و ترویج علوم تربیتی و روانشناسی ایران
- کد COI اختصاصی: EPCONF07_059
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 581
نویسندگان
گروه روانشناسی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، واحد خرمآباد، دانشگاه آزاد اسلامی ،خرم آباد، ایران
گروه علوم تربیتی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، واحد خرمآباد، دانشگاه آزاد اسلامی ،خرم آباد، ایران
کارشناسی ارشد روانشناسی تربیتی، دانشگاه خوارزمی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، تهران،ایران
چکیده
هدف از این مطالعه بررسی رابطه بین ادراک دانش آموزان از محیط یادگیری ساختنگرای اجتماعی، باورهای معرفت شناسی و رویکردهای یادگیری با پیشرفت تحصیلی است. بدین منظور، تعداد 118 دانش آموز 75 دختر و 46 پسر با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای از دبیرستانهای شهر قم انتخاب و به پرسشنامه ادراک از محیط یادگیری ساختن گرای اجتماعی ( تیلور، فیشر و فریزر، (1996، پرسشنامه باورهای معرفت شناسی (شرو، بندیکسن و دانکل، (2002 و پرسشنامه تجدید نظر شده دو عاملی فرایند مطالعه (بیگز، کمبر و لانگ، (2001، پاسخ دادند. برای اندازه گیری پیشرفت تحصیلی نیز از معدل امتحان نهایی دانش آموزان استفاده شد. یافته ها نشان داد که بین ابعاد ادراک از محیط یادگیری ساختن گرای اجتماعی، باورهای معرفت شناسی و رویکردهای یادگیری با پیشرفت تحصیلی رابطه معنادار وجود دارد. همچنین، نتایج تحلیل رگرسیون گام به گام نشان داد که پیشرفت تحصیلی از طریق ارتباط فردی، یادگیری عمیق و یادگیری ساده قابل پیشبینی استبر. این اساس، در گام اول، تقریبا%29 0 از واریانس پیشرفت تحصیلی از طریق ارتباط فردی تبیین شد. در گام دوم، ارتباط فردی و یادگیری عمیق %37 از واریانس پیشرفت تحصیلی را تبیین کردند و در گام سوم، ارتباط فردی، یادگیری عمیق و یادگیری ساده %51 از واریانس پیشرفت تحصیلی را پیش بینی کردند.کلیدواژه ها
ادراک از محیط ساختن گرای اجتماعی، باورهای معرفت شناسی، رویکردهای یادگیری، پیشرفت تحصیلی.اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.