تاثیر التیام دهی، عصاره آویشن و تیابندازول بر صفات کمی و کیفی، میوه تامسون در دو دمای انبار

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: یازدهمین همایش ملی گیاهان دارویی وکشاورزی پایدار
  • کد COI اختصاصی: MPSA11_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 500
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بتول تقی نیا

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم باغبانی، دانشکده علوم زراعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

حسین صادقی

دانشیارگروه علوم باغبانی، دانشکده علوم زراعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

حسین مرادی

استادیارگروه علوم باغبانی، دانشکده علوم زراعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

چکیده

نقش انبار و استفاده از روش های طبیعی مانند تیمار گرمایی و عصاره گیاهان در افزایش عمر انبارداری حفظ کیفیت مرکبات دارای اهمیت زیادی می باشد. این پژوهش با تعیین اثر تیمار گرمایی و عصاره آویشن در دو دمای انبار جهت جایگزینی با قارچ کش تیابندازول بر روی افزایش عمر انبارمانی تامسون انجام شد. طرح مورد بررسی به صورت فاکتوریل با سه فاکتور که فاکتور اول شامل التیام دهی و بدون التیام دهی فاکتور دوم شامل انبارسرد (1±5) درجه سانتی گراد و انبار معمولی (1±9) درجه سانتی گراد و فاکتور سوم شامل شاهد، قارچ کش تیابندازول و عصاره آویشن، در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار می باشد. بر اساس نتایج کمترین صدمات ظاهری ودرصد پوسیدگی میوه تامسون در میوه هایی که در شرایط انبار معمولی به تنهایی، انبار معمولی به همراه تیمار قارچ کش تیابندازول و انبار معمولی به همراه آویشن قرار داشتند مشاهده شد. کمترین کاهش وزن در تامسون هایی که در انبار معمولی (1±9) درجه سانتی گراد به همراه عصاره آویشن بدون تیمار التیام دهی بودند مشاهده شد. همچنین بیشترین میزان مواد جامد محلول در تامسون های نگهداری شده در انبار معمولی بدون التیام دهی، عصاره آویشن و تیابندازول بوده است. به طور کلی در این پژوهش انبار معمولی (1±9) درجه سانتی گراد به همراه عصاره گیاه دارویی آویشن برای نگهداری میوه تامسون مطلوب می باشد.

کلیدواژه ها

التیام دهی، دمای انبار، تنتورآویشن، تیابندازول، پرتقال تامسون

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.