بررسی آماری حداکثر بارش محتمل(pmp)در استان یرد

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: همایش کاربرد جغرافیای طبیعی در برنامه ریزی محیطی
  • کد COI اختصاصی: RCAPGEP01_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1549
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عاطفه ابراهیمی

کارشناس ارشد آب و هواشناسی

زری نکونام

کارشناس ارشد آب و هوا شناسی

احمد مزیدی

استادیار گروه جغرافیای دانشگاه یزد

چکیده

ریزشهای جوی به صورت برف و باران از مهمترین منابع تغذیه آبهای زیرزمینی و سطحی هستند برای ساخت سازه های عمرانی ا زجمله سدها شبکه های زهکشی شهری و ... تعیین میزان دبی سیلاب و حداکثر بارش ضروری است دراین مقاله حداکثر بارش محتمل در بازه های زمانی 1 ، 6 24 ساعته برای سه ایستگاه کلیماتولوژی شرکت آب منطقه ای استان یزد با روش آماری هرشفیلد تعیین شد همچنین با استفاده از توزیع آماری گامبل دوره های بازگشت 50 و 100 ساله هرکدام از ایستگاهها نیز محاسبه شده است نتایج نشان میدهد ایستگاه منشاد با دوره آماری کوتاهتر در بازه های زمانی مورد مطالعه حداکثر بارش بیشتری نسبت به سایر ایستگاهها دارد همچنین با بررسی داده های ایستگاه نیر به تفکیک سال مشخص شد که طول دوره آماری بزرگتر الزاما دلیل بر pmp بیشتر نیست.

کلیدواژه ها

حداکثر بارش محتمل، دوره بازگشت، روش آماری هرشفیلد، استان یزد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.