مقایسه تحلیلی ـ تطبیقی نحوه بهره‌برداری عرفان حلقه و اشو از بستر فضای مجازی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: دوفصلنامه مطالعات میان رشته ­ای در رسانه و فرهنگ، دوره: 10، شماره: 20
  • کد COI اختصاصی: JR_MEDST-10-200_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 357
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فهیمه رحیمی خویگانی

گروه تاریخ دانشگاه اصفهان

مرتضی دهقان نژاد

گروه تاریخ دانشگاه اصفهان

ابوالحسن فیاض انوش

گروه تاریخ دانشگاه اصفهان

علی اکبر جعفری

گروه تاریخ دانشگاه اصفهان

چکیده

امروزه، اهمیت روزافزون فضای گسترده مجازی در عرصه تبلیغ و اطلاع‌رسانی، بر کسی پوشیده‌نیست. این مسئله به قدری مهم است که غفلت از آن برای هر صاحب فکر و اندیشه‌ای می‌تواند گران تمام شود. پژوهش حاضر با تکیه بر همین اهمیت، قصد دارد تا به نحوه بهره‌گیری دو طیف عرفان نوظهور ـ اشو و عرفان حلقه ـ از فضای مجازی را مورد بررسی قراردهد. در این راستا، تلاش شد، با روشی توصیفی‌ـ‌تحلیلی، مجموعه فعالیت‌های فضای مجازی در یک محدوده زمانی شش ماهه و با تأکید بر تعداد کانال‌ها، تعداد کاربران، تعداد پست‌ها، محتوای پست‌ها، نحوه بهره‌گیری عرفان‌های جدید از بسترسازی فضای مجازی و اهداف آنان در این فضا مورد بررسی و تحلیل قرار ‌گیرد. مهمترین‌ یافته این پژوهش که با روشی توصیفی ـ تحلیلی نگاشته شده، بیان کننده این مهم است که عرفان حلقه و اشو، با بهره-گیری از فضای مجازی و با تمرکز بر موضوعات مهم وجذابی چون دفاع از حقوق زنان و ضدیت با برخی امور دین، توانسته‌اند رشد قابل ملاحظه‌ای در بین جوانان داشته باشند. همچنین عدم دسترسی آنها به رسانه‌های مجاز و انجام فیلترینگ نتوانسته است، مانع بزرگی بر سر راه آنان باشد.

کلیدواژه ها

فضای مجازی, بسترسازی, اشو, عرفان حلقه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.