پیش بینی جریان فصل پاییز با استفاده از سیگنالهای اقلیمی کاربرد ماشین بردار پشتیبان

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس مدیریت منابع آب ایران
  • کد COI اختصاصی: WRM04_349
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1281
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیرا شاکری

کارشناس ارشد مهندسی عمران آب دانشگاه صنعتی شریف

احمد ابریشم چی

استاد دانشکده مهندسی عمران دانشگاه صنعتی شریف

مسعود تجریشی

دانشیار دانشکده مهندسی عمران دانشگاه صنعتی شریف

چکیده

پیش بینی جریان رودخانه در فصل پاییز یکی از چالشهای مدیریت مخازن است دراین مقاله سعی بر آن است که قابلیت پیش بینی فصل پاییز با استفاده از سیگنالهای اقلیمی بررسی شود ایستگاه مورد بررسی ایستگاه ارمند در بالا دست سد کارون واقع در حوضهکارون 4 واقع در حوضه کارون است که بیش از 65 درصد حجم آورد سد را تشکیل می دهد سیگنالهای مورد بررسی شامل TNA,SOI,NAO است که با جریان ایستگاه ارمنددر فصل پاییز همبستگی خوبی نشان داده است طول دوره اماری در نظر گرفته شده 50 سال است که 10 سال آخر را به عنوان دوره صحت سنجی در نظر گرفته ایم روش مورد استفاده ماشین بردار پشتیبان Support Vector Machine از جمله روشهای داده محور است که در سالهای اخیر نتایج موفقیت امیز ی از خود نشان داده است. در انتها نیز از روش رگرسیونی تحلیل مولفه اصلی جهت مقایسه استفاده شده است.

کلیدواژه ها

پیش بینی جریان فصلی، سیگنالهای اقلیمی، ماشین بردار پشتیبان، سد کارون 4

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.