ابزارها و الگوریتم های بهینه یابی مصرف انرژی ساختمان

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی پژوهش در علوم مهندسی و علوم کاربردی
  • کد COI اختصاصی: CESACONF01_015
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 467
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدمهدی یوسفی

دانشجوی دکتری سازه، دانشکده عمران، دانشگاه صنعتی نوشیروانی، بابل، ایران

فاطمه یوسفی

دکتری مدیریت ساخت، دانشکده عمران، پردیس فنی، دانشگاه تهران، تهران، ایران

چکیده

یکی از موثرترین راهکارها در کوتاه کردن زمان دستیابی به راه حل بهینه هنگامی که با طیف گسترده ای از متغیرها مواجه هستیم استفاده از الگوریتمها و ابزارهای بهینه یابی است. در چند دهه گذشته الگوریتمهای بهینه یابی متعددی تو سعه یافته اند که مبنای حل بسیاری از مسائل در حوزه های مختلف صنعت هستند. صنعت ساختمان و به خصوص موضوع کاهش مصرف انرژی یکی از حوزه هایی است که پژوهشگرانِ آن در دهه های اخیر تلاش های زیادی برای بهره گیری از این الگوریتم های بهینه یابی نموده اند. در این مقاله سعی شده است مهم ترین الگوریتم های بهینه یابی در حوزه مصرف انرژی ساختمان معرفی گردند و برخی از مطالعات مبتنی بر این الگوریتم ها بررسی شود. همچنین پرکاربردترین ابزارهایی که بر پایه این الگوریتم ها شــکل گرفته اند تشــریح شــده و مقایســه نســبتا جامعی از آن ها ارائه گردد. الگوریتم های ژنتیک، لانه پرندگان، کلونی موچگان و شبکه عصبی متداول ترین الگوریتم های مورد استفاده در حوزه انرژی است که در میان آنها، الگوریتم ژنتیک بیشترین کاربرد را دارد. بر همین مبنا ابزارهای بهینه یابی غالبا مبتنی بر این الگوریتم توسعه داده شده اند و برای یافتن ترکیبات بهینه متغیرهای ساختمانی در راستای کاهش مصرف انرژی ســــاختمان مورد اســـت فاده قرار می گیر ند. از مهم ترین این ابزار ها می توان به MATLAB, Galapagos/Octopus, jEPlus+EA, Geplus, Optimo, GenOpt اشــــاره کرد که در این م یان GenOpt و jEPlus+EA از محبوبیت بالاتری برخوردار بودند.

کلیدواژه ها

بهینه یابی، الگوریتم، نرم افزار، مصرف انرژی، ساختمان، الگوریتم ژنتیک.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.