بررسی و پیش بینی تولید با تاکید بر آب مجازی در بخش کشاورزی (مطالعه موردی: گندم شهرستان اردستان)

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس ملی مدیریت منابع آب ایران
  • کد COI اختصاصی: WRM08_043
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 347
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه اویسی

کارشناسی ارشد اقتصاد کشاورزی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه اردکان

احمد فتاحی اردکانی

دانشیار گروه اقتصاد کشاورزی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه اردکان

یدالله بستان

دانشجوی دکتری اقتصاد کشاورزی، دانشکده مهندسی زراعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

زهرا احمدی

دانشجوی دکتری اقتصاد کشاورزی، دانشکده مهندسی زراعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

چکیده

آب مجازی و مولفه های مربوط به آن می توانند از عواملی باشند که میزان تولید گندم را تحت تأثیر قرار دهند. بنابراین شناخت و آگاهی از این پارامترها و میزان تأثیر آن بر تولید محصولات مهم نظیر گندم امری لازم و ضروری به نظر می رسد. از این رو، در این مطالعه ابتدا آب مجازی، بهره وری آب و مبادله آب مجازی گندم برای سال های 94-1362 در شهرستان اردستان مورد بررسی قرار گرفت. پس از آن به منظور بررسی عوامل مؤثر بر تولید گندم در این شهرستان و تعیین ضرایب کوتاه مدت، بلند مدت و ضریب تصحیح خطا بین متغیر تولید گندم و متغیرهای مستقل مؤثر بر آن طی سال های 94-1362 و پیش بینی تولید گندم از الگوی سری زمانی چند متغیره ARDL استفاده شده است. بر اساس این الگو در شهرستان اردستان، در کوتاه مدت و بلند مدت متغیر مصرف گندم شهرستان اردستان، آب مجازی و مبادله آب مجازی تأثیر معناداری بر تولید گندم داشته است. تغیر بهره وری آب در کوتاه مدت و بلندمدت اثر معناداری بر تولید گندم ندارد. بر اساس نتایج پیش بینی های انجام شده، شهرستان اردستان در سال های آتی تقریبا روند صعودی در تولید گندم خواهد داشت.

کلیدواژه ها

آب مجازی، بهره وری آب، مبادله آب مجازی، پیش بینی، ARDL

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.