بررسی عوامل زمینه ساز بروز افراط گرایی قومی و مذهبی در مناطق مرزی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی و دومین کنفرانس بین المللی حقوق و علوم سیاسی
  • کد COI اختصاصی: ISCV03_083
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 424
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مصطفی اسمعیل تبار

کارشناسی ارشد علوم سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد

زهرا زاهدی زاده

کارشناسی ارشد، دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

طرح مسئله: سرزمین ایران با دارابودن اقوام گوناگون و مذاهب مختلف از سویی و از سوی دیگر حضور استراتژیک جمهوریاسلامی در منطقه ی جنوب غربی آسیا، همواره با تنش افراط گرایی قومی و مذهبی مواجه بوده است. بررسی عوامل زمینهساز بروز افراط گرایی قومی و مذهبی در مناطق مرزی با ترسیم شرایط قومی اقوام ایرانی و مذاهب آنان درنوار مرزی ایراندر کنار توجه به ویژگی های ژئوپلتیک استانهای مرزی و همچنین نحوه ی پراکندگی آنان در این مناطق با توجه به عواملناامنی در مناطق مرزی که در این پژوهش مورد مطالعه قرار گرفته است، می تواند بستری برای مطالعاتی باشد که درصددتدوین راهبردهای تحقق امنیت پایدار باشد. بررسی عوامل زمینه ساز بروز افراط گرایی قومی و مذهبی در مناطق مرزیدر کنار توجه به عوامل داخلی و خارجی افزایش و کاهش همگرایی و واگرایی اقوام، اهمیت مرزها و مناطق مرزی و نقشقومیتهای ساکن در نوار مرزی، در چهار زمینه جغرافیایی نژادی، فرهنگی مذهبی، اقتصادی صنعتی و همچنینسیاسی دسته بندی شده است.روش پژوهش: در این تحقیق از روش تحقیق توصیفی تحلیلی با تكیه بر ابزار کتابخانه ای- اسنادی استفاده شده است.یافته ها: براساس یافته های پژوهش، عواملی چون عدم توسعه یافتگی مناطق مرزی ایران، ناعدالتی و تبعیض، فقر و بیكاری،قاچاق، تحریكات کشورهای همسایه، تعارضات ایدئولوژیک منطقه ای ایران و عربستان و تبعات سوء حضور منطقه ای آمریكاو... عوامل زمینه ساز بروز یا تشدید افراط گرایی قومی و مذهبی در نوار مرزی ایران می باشد.

کلیدواژه ها

افراط گرایی قومی، افراط گرایی مذهبی، امنیت، مناطق مرزی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.