انعکاس فرهنگ وتمدن اسلامی ایرانی در آثار ابوالقاسم سحاب تفرشی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: اولین همایش ملی پژوهش های کاربردی در تاریخ ،فرهنگ وبیداری اسلامی
  • کد COI اختصاصی: ARIHCA01_024
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 402
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سبحان کاوسی

عضو هیات علمی گروه زبان و ادبیات عربی، دانشگاه کوثر بجنورد

میثم سلیمانی

کارشناسی ارشد تاریخ فرهنگ و تمدن ملل اسلامی، دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره()

فاطمه احمدوند

عضو هیات علمی گروه تاریخ و تمدن ملل اسلامی، دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)

چکیده

ابوالقاسم سحاب تفرشی، از فرهیختگان اواخر عهد قاجار و عصر پهلوی اول بوده است. در کارنامه علمی و ادبی سحاب آثار بسیار متنوعی دیده می شود، متونی مانند اولین نمونه ها از نگارش های جدید ایرانیان درباره تاریخ حیات امامان شیعه، شرح حال نویسی نامداران تاریخ اسلام به زبان فارسی با الهام از شرح حال های کلاسیک عربی مانند تأریخ الإسلام ذهبی، اولین نمونه های پیشتازانه برای شناخت وضع معاصر کشورهای اسلامی است. در میان این آثار متنوع، آثاری با رویکرد و یا ماهیت تاریخی بیشتر به چشم می خورد.ابوالقاسم سحاب فرزند زمان های است که افکار و تمایلات ضد اسلامی و باستان گرایی در میان روشنفکران آن دوره رواج داشت و از سوی حاکمیت نیز حمایت می شد، اما سحاب رویکردی متفاوت با دیگر نویسندگان هم عصر خود دارد. وی با وجود برخورداری از عقاید عمیق اسلامی و توجه به فرهنگ و تمدن اسلامی_ایرانی و بازتاب آن درآثارش همچون کتب تاریخ ائمه و تراجم مربوطه تاریخ اسلام و ایران، که هویداست، گرایش بسیاری به پیشرفت کشورهای اسلامی به سبک اروپائیان با حفظ اسلام داشت. پژوهش حاضر با استفاده از روش توصیفی تحلیلی و با تکیه بر اسناد و منابع کتابخانه ای، برآنست تا ضمن بررسی آثار تاریخی ابوالقاسم سحاب، مولفه های انعکاس فرهنگ و تمدن اسلامی ایرانی وی را مورد بررسی و تحلیل قرار دهد.

کلیدواژه ها

ابوالقاسم سحاب، فرهنگ و تمدن، اسلامی، ایرانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.