مکانیابی دفن بهداشتی پسماند جامد شهری به روش منطق فازی و تحلیل سلسله مراتبی (AHP)، (مطالعه موردی : شهر جدید پردیس)
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: پنجمین همایش بین المللی پژوهش های کاربردی در علوم کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست
- کد COI اختصاصی: AGRIHAMAYESH05_040
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 411
نویسندگان
کارشناس ارشد علوم و مهندسی محیط زیست، گرایش ارزیابی و آمایش سرزمین، دانشگاه پیام نور، واحد تهران شرق
چکیده
یکی از مهمترین مسائلی که امروزه به عنوان یک چالش مطرح شده است، بحث دفن مواد زائد است. شهر جدید پردیس از شهرهای درحال رشد است که با گسترش روزافزون جمعیت مواجه است که به همین سبب مسئله مواد زائد و مکان مناسب جهت دفن این مواد نیز به معضلی اساسی بدل گشته است. در این پژوهش با استفاده از فرایند تحلیل سلسله مراتبی (AHP) با اتکا به نرم افزار Expert Choice11 و منطق فازی با بهره گیری از نرم افزار GIS به یافتن مکان بهینه برای دفن بهداشتی پسماند جامد شهری پرداخته ایم. در حال حاضر مواد زائد جامد از پردیس و سایر شهرهای حومه تهران به محلی به نام گندک در نزدیکی دماوند منتقل می شوند که همین معضل سبب بروز معضلات زیست محیطی گشته است. در این پژوهش با مکانیابی بهینه جهت دفن بهداشتی زباله به چاره اندیشی برای رفع این مشکل می پردازیم. در این پژوهش از 11 لایه اطلاعاتی به جهت امر مکانیابی استفاده شده است. تمامی معیارها و زیرمعیارها ابتدا در محیط نرم افزار Expert Choice به روش تحلیل سلسله مراتبی (AHP) بررسی و وزن دهی گردیده و سپس در محیط نرم افزار GIS طی عملیات تلفیق لایه ها و انطباق اوزان مربوط به هر لایه عمل مکانیابی صورت گرفته و چند مکان بهینه به منظور دفن بهداشتی پسماند انتخاب گردید. از فرضیاتی که در این پژوهش مدنظر هستند می توان به داشتن امتیاز دفن بهداشتی و امکان دست یابی به توانایی های بالقوه دیگر در طی فرآیند مکان یابی اشاره کرد.کلیدواژه ها
مکانیابی، دفن پسماند، سلسله مراتبی، منطق فازیمقالات مرتبط جدید
- بررسی راهبردهای ترویج انرژی های پاک در بین گلخانه داران استان البرز
- مطالعه اثر روش های مختلف خاک ورزی بر عملکرد و برخی صفات سه رقم عدس دیم
- Machine Vision Approach Coupled with a Hybrid EHD-Convective Dryer to Model Khalal Slices Drying Process with ANFIS
- انتخاب مناسب دور موتور و نوع سوخت از لحاظ ویژگیهای عملکردی موتورهای دیزلی با استفاده از روش های تصمیم سازی
- پتانسیل سنجی تولید زیستگاز از پسماندهای کشاورزی و فضولات دامی در شهرستان اهواز
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.