بررسی روشهای مختلف ذخیرهسازی انرژی در تولیدات پراکنده

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: اولین کنفرانس انرژی های تجدیدپذیر و تولید پراکنده ایران
  • کد COI اختصاصی: ICREDG01_079
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1793
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هادی اقازاده

کارشناس ارشد دانشگاه صنعتی سهند، تبریز،

حسین مددی کجابادی

دانشیار دانشگاه صنعتی سهند، تبریز،

احمد صادقی یزدان خواه

استادیار دانشگاه صنعتی سهند، تبریز،

چکیده

منابع انرژی تجدیدپذیر در سیستمهای قدرت، جهت تولید توان الکتریکی در سطح وسیعی بکارگرفته می-شوند. در برخی از این منابع، به عنوان مثال باد و خورشید، به دلیل ماهیت رفتار تصادفی، امکان پیش بینی توان خروجی تولیدی مشکل بوده و این مسأله باعث نوسان شدید در توان خروجی میگردد که این امر مشکلات فراوانی را برای عملکرد سیستم قدرت به همراه خواهد داشت. به همین دلیل بکارگیری سیستمهای ذخیرهی انرژی در نقاط مختلف سیستم قدرت ضروری است، تا تعادل بین تولید و مصرف برقرار گردد و یا اینکه برای بازههای زمانیکه تولید کمتر از مصرف است، بتوان ذخیرهسازی انجام داد. در این مقاله بر روشهای مختلف ذخیرهسازی مروری داشته و نیز استفاده از بانک باتری در سیستم بادی مورد بررسی قرار میگیرد. به ویژه، روشی جهت تعیین ظرفیت ذخیرهسازی برای تعقیب بار روزانه و توازن بار تشریح میشود. همچنین روش بهینه سازی ظرفیت ذخیره ساز، به منظور حداقل نمودن هزینهی کل سیستم فرموله میشود. در پایان مدلی برای باتری الکتریکی ارائه گردیده و عملکرد مناسب آن با توجه به نتایج شبیهسازی درمحیطMatlab/Simulinkتائید میگردد.

کلیدواژه ها

باتری، تولیدات پراکندهDG)سیستم ذخیره انرژی،منابع انرژی تجدیدپذیر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.