تحلیل عدم موفقیت شبکه اجتماعی فی س بوک در کشورهای اروپای شرقی در مقایسه با وی کی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی محاسبات توزیعی و پردازش داده های بزرگ
  • کد COI اختصاصی: DCBDP06_036
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 528
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیرا کرامت طلاتپه

گروه کامپیوتر، واحد میانه، دانشگاه آزاد اسلامی، میانه، ایران

پرویز قربانزاده

گروه مهندسی فناوری اطلاعات، دانشکده فناوری های صنعتی، دانشگاه صنعتی، ارومیه، ایران

محمدرضا ابراهیمی دیشابی

گروه کامپیوتر، واحد میانه، دانشگاه آزاد اسلامی، میانه، ایران

چکیده

از نظر اقتصاد شبکه ای و همچنين سایر مولفه های خدمات اطلاعاتی، یک سرویس شبکه اجتماعی از لحاظ ميزان پذیرش اجتماعی دو وضعيت می تواند داشته باشد. این شبکه اجتماعی یا می تواند مورد پذیرش عمومی قرار گرفته و مراحل استاندارد یک شبکه اجتماعی را طی نماید یا اینکه می تواند به دليل عدم مقبوليت به آرامی حذف شود. امروزه، فيس بوک در بيشتر کشورهای جهان بهعنوان استانداردی در شبکه های اجتماعی مطرح بوده و البته این وضعيت در روسيه و سایر کشورهای اروپای شرقی بدليل وجکود شبکه اجتماعی وی کی برقرار نمی باشد. وی کی یک سرویس شبکه اجتماعی محبوب در ميان کاربران اروپایی روس زبان بخصوص در بين مردم روسيه، اوکراین، قزاقستان، مولداوی، بلاروس می باشد. این پژوهش با ارزیابی خدمات اطلاعاتی مبتنی بر مدل پذیرشفناوری، دلایل موفقيت شبکه اجتماعی وی کی را در کشورهای اروپای شرقی مورد بررسی قرار داده و علل شکست غول شبکه اجتماعی فيس بوک را در مقابل وی کی مورد واکاوی قرار می دهد . نتایج به دست آمده بر اساس مدل ارزیابی خدمات اطلاعاتی نشان می دهد که این شبکه اجتماعی در ميان مردم کشورهای اروپای شرقی نسبت به فيس بوک به دلایل فرهنگی مفيدتر و قابل اعتمادتر ارزیابی شده و در این جوامع از محبوبيت بيشتری برخوردار می باشد.

کلیدواژه ها

شبکه های اجتماعی، فیس بوک، وی کی، مدل پذیرش فناوری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.