بررسی آثار سعدی در کتب فارسی دوره ابتدایی 1399-1400
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: چهارمین همایش بین المللی زبان و ادبیات فارسی
- کد COI اختصاصی: ADABICONF04_131
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1356
نویسندگان
دانشجوی دکترا زبان و ادبیات فارسی، معاون آموزشی دوره ابتدایی
چکیده
کتب آموزشی و محتوای آن با توجه به نوع مخاطب از اهمیت بسزایی برخوردارند. چرا که در تدوین آن طی سرفصلهایی مشخص و با حجمی متعارف باید بیشترین آموزش اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، هنری و... صورت گیرد. لذا مسئولین و مؤلفین در تألیف و گزینش مطالب بسیار گزیده کارند. این هدف از پایه اول ابتدایی آغاز شده و در هر پایه آموزشی روند تکمیلی به خود میگیرد. مقاله حاضر با هدف بررسی آثار منظوم و منثور سعدی شیرازی، شاعر قرن هفتم ه. ق درکتب فارسی دوره ابتدایی، نوع انتخاب و گزینش آثار وی با در نظر داشتن نوع مخاطب و ارتباط مفهومی حکایات با موضوع فصول بوده است. طی روند تحقیق و بررسی درس به درس کتب فارسی به روش توصیفی این نتیجه حاصل گشت که تقریبا در تمامی پایه های تحصیلی از آثار سعدی به ویژه کتاب گلستان و حکایات وی استفاده شده است و بازنویسی برخی حکایات در هر پایه تا حدودی متناسب با سن و فهم مخاطب خود میباشد. گاهی یک حکایت یا شعر در چند پایه مورد استفاده قرار گرفته است که شاید اهمیت مبحث آموزشی آن مورد توجه مؤلفین بوده یا این که صرفا به دلیل متناسب بودن با موضوع سرفصل کتاب به نگارش درآمده است. برخی از حکایات نیز بازنویسی شده و برخی دیگر مطابق با متن اصلی در کتب فارسی آمده است و دارای لغات ملزوم به معنی و دربردارنده جملهبندیهایی هستند که امروزه مورد استفاده در گفتار نیست و این مسئله با فارسی معیار کمی مغایرت دارد. ضمن این که در بیشتر موارد مفهوم حکایات با سرفصل کتب ارتباط مفهومی داشته است.کلیدواژه ها
سعدی، کتب فارسی، دوره ابتدایی.مقالات مرتبط جدید
- بررسی گذرا بودن عالم محسوسات در رباعیات بیدل دهلوی
- نقش بحران های هویتی در شعر شاعران معاصر ایران: مطالعه ای تطبیقی بر بحران های فرهنگی، جنسی، اجتماعی و زبانی
- بررسی مولفه های نقد اجتماعی مربوط به کودتای ۲۸ مرداد در اشعار نیما و سایه
- هوش مصنوعی و تحول در آموزش ادبیات فارسی: چالش ها و فرصت ها
- علوم و فنون ادبی در عصر هوش مصنوعی: بازتعریف روش های تدریس و پژوهش
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.