بررسی روشهای ساخت وکاربرد راکتورهای میکروکانال کاتالیستی درپیلهای سوختی

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: چهارمین همایش پیل سوختی
  • کد COI اختصاصی: PEEL04_029
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2194
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجید تقی زاده

دانشیار مهندسی شیمی

بهمن مهدی زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

مرتضی بنی هاشمی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

امیرسام خانیان

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

چکیده

امروزه استفاده از پیل سوختی به عنوان یک فناوری پاک و موثر برای تامین انرژی وسایل متحرک مورد توجه محققین قرار گرفته است.یک پیل سوختی با الکترولیت پلیمری برای تولید انرژی مورد نیاز وسایل، احتیاج به هیدروژن دارد و به دلیل مشکلات ذخیره هیدروژن به علت خاصیت انفجاری بالا استفاده از روشی برای تولید درجای هیدروژن ضروری است. از آنجا که نسبت سطح به حجم این نوع راکتورها در مقایسه با راکتور های معمولی بسیار بالا است شرایط مناسب برای ایجاد واکنش در فضای کم و تامین سوخت برای پیلهاس سوختی قابل فراهم شدن است.. همچنین راکتورهای میکروکانال کاتالیستی به علت فراهم کردن شرایط مناسب برای انتقال حرارت و انتقال جرم همزمان زمینه مناسبی را برای انواع واکنش ها ایجاد کرده اند، بطوریکه امروزه انواع مختلفی از واکنش ها مانند واکنشهای فیشر -تروپش، تبدیل مولکولی با بخار، انواع واکنشهای اکسیداسیون و بسیاری از واکنشهای دیگر در این نوع راکتورها قابل انجام است. انتقال حرارت بسیار مناسب احتمال ایجاد نقاط داغ در این نوع راکتورها را برعکس بسیاری از راکتورهای دیگر به صفر میرساند. در این مقاله، مروری بر راکتورهای میکروکانال کاتالیستی، کاربرد آنها در تولید محصولات مختلف، طرز ساخت آنها و مقایسه آنها با راکتورهای بستر ثابت معمولی صورت گرفته است

کلیدواژه ها

راکتور میکروکانال، پیلهای سوختی، هیدروژن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.