بررسی فواید دیواره سبز در مجتمع های مسکونی و ارائه گونه گیاهی مناسب با این مجتمع ها و سازگار با آب و هوای ایران

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: ششمین کنگره بین المللی جغرافیدانان جهان اسلام
  • کد COI اختصاصی: ICIWG06_046
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 376
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا مقدم

دانشجوی دکتری دانشکده علوم زمین، دانشگاه شهید بهشتی

شهریار خالدی

استاد دانشکده علوم زمین، دانشگاه شهید بهشتی

طیبه اکبری

استادیار دانشکده علوم زمین، دانشگاه شهید بهشتی

چکیده

افزایش نرخ جمعیت و پدیده شهر نشینی موجب تراکم شهرها و ایجاد مجتمع های مسکونی متعدد در کلان شهرها گردیده است. این موضوع دارای تبعات متعددی است که از ان جمله میتوان به پدیده های چون آلودگی هوا، ترافیک، ایجاد جزایر گرمایی، ایجاد استرس و... شده است. این پژوهش با هدف ارائه گونه های گیاهی مناسب جهت ایجاد دیواره سبز با توجه به محدودیت های زمین در اکثر شهرهای ایران و کمبود منابع ابی و هزینه های اجرایی طرحهای فضای سبز و دستیابی به اسایش حرارتی و کاهش اثرات پدیده جزیره گرمایی (و کاهش آلودگی هوا در فضای شهری و در فضای باز مجتمع های مسکونی ارائه گردیده است. دیوارهای سبز پتانسیل عظیمی برای ایجاد تغیرات زیست محیطی مثبت در مناطق شهری متراکم دارند. تراکم بالای ساختمانی در برخی مناطق شهری این نیاز را ایجاد می کند تا تأمین فضای سبز از روش های دیگری نیز صورت گیرد . سطوح سبز شامل دیوارها و بام های سبز یکی از گزینه هایی است که می تواند در این زمینه بسیار مؤثر باشد . پس از کنار هم قراردادن کلیه پارامترهای ذکر شده و توجه به مبحث شماره 5-3-3-19 و مبحث 16 مقررات ملی ساختمان درختچه موچسب زینتی (با نام علمی Parthenocissus tricuspidata با در نظر گرفتن جمیع جهات و شاخص ها می تواند یک گونه مناسب در آسایش حرارتی، همچنین کاهنده آلودگی هوا، ایجاد نمای سبز و ایجاد ارامش درونی و سازگار با درجه حرارات شهرهای ایران و کم ابر بودن این گیاه، معرفی گردید

کلیدواژه ها

مجتمع های مسکونی، جزایر گرمایی، دیواره سبز، موچسب زینتی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.