توسعه زنجیره ارزش و شناسایی چالش های سرمایه گذاری حوزه فناوری اطلاعات در ایران

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنفرانس کسب و کار الکترونیکی در بستر دگردیسی دیجیتال
  • کد COI اختصاصی: DTCONF01_053
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 413
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیدرضا اسکندری

مرکز مطالعات مدیریت و توسعه فناوری، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

هادی دارابی

مرکز مطالعات مدیریت و توسعه فناوری، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

علی اصغر انصاری

معاونت توسعه و مدیریت شبکه، سازمان فناوری اطلاعات، تهران، ایران

احسان طالبی

معاونت توسعه و مدیریت شبکه، سازمان فناوری اطلاعات، تهران، ایران

میلاد ابوالقاسمیان

دانشجوی دکترای تخصصی مهندسی صنایع، گروه صنایع، دانشکده علوم ریاضی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان، گیلان، ایران

چکیده

فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) برای صنایع مختلف مزیتهای زیادی ازجمله سرعت در عملیات، ثبات و سازگاری درایجاد داده، دسترسی به اطلاعات و مبادله آن فراهم کرده است. هر چند که با وجود اجرای پروژه های عظیم در این حوزه، بررسی شاخص ها نشان دهنده ضعف های عمیق جهت توسعه حوزه ICT در کشور می باشد. از سوی دیگر بررسی برنامه های توسعه ای کشور نشان میدهد که توسعه ICT یکی از الزامات و اهداف اصلی برنامه های کشور است و عدم شناسایی حلقه های مفقوده و موانع و چالشهای سرمایه گذاری و تخصیص منابع درست میتواند کشور را در راه رسیدن به این اهداف ناکام سازد.در همین راستا لازم است تا ابتدا وضعیت فعلی کشور در ابعاد مختلف ICT و چالشهای آن بررسی شود. سپس به منظور شناسایی حلقه های مفقوده و مهمترین فرصتهای سرمایه گذاری در پروژه های ICT مدل زنجیره ارزش این حوزه وسیع توسعه یابد. در این پژوهش سعی گردیده تا ضمن بررسی و بازنگری وضعیت فعلی ایران در حوزه ICT ، چالشها و حلقه های مفقوده این حوزه شناسایی شود و با معرفی مدل پیشنهادی زنجیره ارزش فعالیتها و فرآیندهای اصلی ICT در ایران، فرصتهای مختلف سرمایه گذاری این حوزه در ایران ارائه شود.

کلیدواژه ها

زنجیره ارزش؛ فناوری اطلاعات؛ حلقه های مفقوده حوزه ICT؛ فرصتهای سرمایه گذاری ICT

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.