بررسی مزیت ها و محدودیتهای روشهای مختلف انکپسولاسیون باکتریهای پروبیوتیک در طی تولید و نگهداری مواد غذایی
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: اولین سمینار ملی امنیت غذایی
- کد COI اختصاصی: FSS01_190
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 3558
نویسندگان
کارشناس ارشد علوم و صنایع غذایی
دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی
کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی
کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی
چکیده
اثرات مفیدی که باکتریهای پروبیوتیک برروی سلامت انسان می گذارند موجب افزایش هرچه بیشتر کاربرد آنها در محصولات تخمیری ا زجمله فراورده های شیر گردیده است اگرچه مدت ماندگاری آنها در محصولات مختلف پایین است انکپسولاسیون می تواند به عنوان محافظت کننده مناسبی محسوب گردد دراین مقاله مقایسه ای میان دانه های پوششی مختلف همچون الژینات کلسیم ترکیب الژینات و نشاسته پروتئین های اب پنیر، کازئین و ... جهت انکپسولاسیون باکتریهای پروبیوتیک درمواد غذایی همچون ماست، پنیر، بستنی و ... صورت گرفته و اثر هریک جهت حفظ میکروارگانیسم مورد نظر تحت شرایط محیطی سخت تولید نگهداریو همچنین تحت محیط اسیدی شبیه سازی شده معده مورد ارزیابی قرارگرفت و مزیت ها و محدودیتهای هریک از آنها بیان گردید به طور کلی مشخص گردید که میکروانکپسولاسیون باکتریهای پروبیوتیک علاوه بر افزایش زمان زنده ماندن میکروارگانیسم در طی تولید تا انبار کردن و مصرف محصولات غذایی می تواند موجب حفاظت آنها درمقابل شرایط هضم معده شده و تعدادباکتری بیشتری را به بخش روده ای بدن مصرف کننده برساند.کلیدواژه ها
پروبیوتیک، انکپسولاسیون، افزایش ماندگاری ، محافظت کنندهمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.