بررسی نگرش دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد به رابطه دوستی قبل از ازدواج

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: دومین همایش ملی روانشناسی و سلامت با محوریت سبک زندگی
  • کد COI اختصاصی: PHFHL02_029
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 479
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عباسعلی شکاردوست

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه جامعه شناسی، دانشگاه بیرجند.

سعیده ابراهیمی نیا

دانشجوی دکترای مسائل اجتماعی ایران، گروه جامعه شناسی، دانشگاه یزد.

زکیه ناطقی

کارشناسی ارشد پژوهش علوم اجتماعی، دانشگاه یزد.

فاطمه اکبری آواز

کارشناسی ارشد پژوهش علوم اجتماعی، دانشگاه بیرجند

فاطمه شکاردوست

دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی تربیتی، گروه روان شناسی، دانشگاه پیام نور بیرجند.

فاطمه مونسی

کارشناسی علوم اجتماعی گرایش پژوهشگری اجتماعی، دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

روابط دوستی پیش از ازدواج یکی از سنخ های روابط اجتماعی است که بر اساس نظام های اعتقادی و ارزشی هر جامعه مشروع یا غیر مشروع تلقی می شود. جامعه ایران با بافت دینی و مذهبی، روابط دوستی قبل از ازدواج جوانان را به عنوان یک عمل اجتماعی ناصحیح تقبیح می کند. لذا روابط دوستی قبل از ازدواج به عنوان یک پدیده اجتماعی و فرهنگی مترتب پیامدهای مهم فردی واجتماعی برای جوانان است. بدین سبب هدف این پژوهش توصیف و تبیین نگرش دانشجویان دانشگاه فردوسی نسبت به روابط دوستی قبل از ازدواج است. رویکرد این تحقیق کمی و با روش پیمایش با ابزار پرسشنامه محقق ساخته انجام گرفته است. جامعه آماری پژوهش کلیه دانشجویان دانشگاه فردوسی و نمونه تحقیق 150 نفر که به شیوه نمونه گیری تصادفی گزینش شده اند. نتایج اینتحقیق نشان داد نگرش دانشجویان دانشگاه فردوسی به روابط پیش از ازدواج جهت گیری منفی دارد و عواملی هم چون سن، جنسیت، دین داری و پایگاه اجتماعی – اقتصادی با نگرش به روابط دوستی رابطه معناداری دارند و ارتباطی بین مقطع تحصیلی و محل تولد با نگرش به رابطه دوستی مشاهده و اثبات نگردید. هم چنین تحلیل رگرسیون به روش گام به گام نشان داد متغیر دین داری به میزان 25 درصد از تغییرات نگرش دانشجویان دانشگاه فردوسی به روابط دوستی قبل از ازدواج را تبیین و پیش بینی می کند.

کلیدواژه ها

جامعه ایران، دانشجویان دانشگاه فردوسی، پدیده روابط دوستی پیش از ازدواج، نگرش، پیمایش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.