بررسی پیامدهای حذف صفر از واحد پول ملی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی ترفندهای مدرن مدیریت، حسابداری، اقتصاد و بانکداری با رویکرد رشد کسب و کارها
  • کد COI اختصاصی: MTAEB07_048
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 865
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معصومه خانی

دانشجوی کارشناسی ارشد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی

مهدی توزنده جانی

دانشجوی کارشناسی ارشد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی

چکیده

این مطالعه با اشاره به پیشینه و تاریخچه حذف صفرها در سطح جهان، به ذکر شرایط لازم برای انجام این عمل و نتایج و فواید آن پرداخته است. این مقاله مؤید این مطلب است که برای حذف صفر از واحد پولی کشور علاوه بر تورم باید شرایط اقتصادی کشور مد نظر قرار بگیرد و به صرف حذف صفر از اسکناس های موجود بدون داشتن برنامه برای رشد و توسعه اقتصادی مستمر نمیتوان این اقدام را راهکاری مناسب برای بهبود وضع اقتصادی قلمداد کرد. موفقیت حذف صفر از واحد پول ملی ایران وابستگی شدیدی به موفقیت در مقابله با تورم نسبی آن دارد. اگر دولت تنها به حذف صفرهای پول ملی اکتفا کند و اصلاحات اقتصادی فراگیر و جامعی را اجرا نکند، سیاست حذف صفر به تنهایی کارساز نخواهد بود. دولت باید با حفظ ارزش پول ملی اعتماد رخ داده و مردم به ارزهای » پدیده جانشینی پول « شهروندان خود را نسبت به پول ملی کشور افزایش دهد و مانع از این شود که خارجی روی آورند. هرگونه اقدامی در زمینه حذف صفر از پول ملی نیازمند قرار گرفتن روند حرکتی اقتصاد کشور در مسیر تورم کاهنده است چرا که در صورت عدم مهار تورم، ارزش پول به سرعت کاهش یافته و ناگزیر از اضافه کردن مجدد صفر در مقابل اسکناس ها خواهیم بود. از این رو این مقاله در نظر دارد تا با تبیین حذف صفر از پول ملی و مطالعه تجربه دیگر کشورها و تاریخچه بحث، فواید و آسیب های حذف صفر از پول ملی ایران را مورد تحلیل قرار دهد.

کلیدواژه ها

اصلاح پولی، کنترل تورم، ارزش اسمی پول، قدرت خرید، پول ملی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.