اثر ترکیب‌های آنتی‌‌اکسیدانی و ماده‌های بسته‌‌بندی بر کیفیت و عمر انباری میوه‌ ازگیل ژاپنی (Eriobotrya japonica)

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: مجله علوم و فنون باغبانی ایران، دوره: 19، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_IRSHS-19-2_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 262
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

داود هاشم آبادی

Islamic Azad University, Rasht

ندیم نجم آبادی

Islamic Azad University, Rasht

بهزاد کاویانی

Islamic Azad University, Rasht

محمود قاسم نژاد

Department of Horticultural Sciences, Faculty of Agricultural Science, Guilan University, Rasht

فاطمه زارع دوست

Islamic Azad University, Rasht

مریم جدید سلیماندارابی

Islamic Azad University, Rasht

چکیده

ازگیل ژاپنی میوه‌‌ای نافرازگرا است و فسادپذیری بسیار بالایی در دوره انبارداری دارد. در پژوهش حاضر، اثرهای زمان (صفر، 7، 14، 21، 28 و 2 +35 روز)، بسته‌‌بندی (ظرف‌های‌ پلی‌‌استیرنی و پلی‌‌استیرنی/پلی‌‌اتیلنی) و آنتی‌‌اکسیدان‌‌ها (آسکوربیک‌اسید 1 و 2%، سیتریک‌اسید 5/0 و 1% و هگزا متا فسفات سدیم 5/0 و 1%) ارزیابی شدند. این تیمارها برای کنترل قهوه‌ای‌‌شدن آنزیمی و عمر انباری میوه‌‌ی ازگیل ژاپنی انتخاب گردیدند. میوه‌های تیمارشده تا مدت 35 روز در دمای 5 درجه‌‌ی سلسیوس و 2 روز دوام فروشگاهی در دمای 25 درجه‌‌ی سلسیوس نگهداری شدند. نتیجه‌ها نشان داد که کمترین کاهش وزن میوه‌ها (34/4%) در تیمار هگزا متا فسفات سدیم 5/0% در بسته‌‌بندی دو لایه مشاهده شد. تیمار آسکوربیک‌اسید 2% + سیتریک‌اسید 1% + هگزا متا فسفات سدیم 1%، کمترین شاخص قهوه‌ای‌‌شدن را در میوه‌‌ها ایجاد کرد. بیشترین مقدار ویتامین C، فنول کل، فلاونوئید کل و فعالیت آنتی‌اکسیدانی در میوه‌های تیمارشده با آسکوربیک‌اسید 2% مشاهده شدند. در مجموع مشخص شد که آسکوربیک‌اسید 2% موثرترین تیمار برای حفظ کیفیت میوه‌های ازگیل ژاپنی در طی انبارداری بود.

کلیدواژه ها

Antioxidant, Ascorbic acid, Citric acid, Phenolic compounds, Sodium hexametaphosphate, آنتی‌‌اکسیدان, آسکوربیک‌اسید, سیتریک‌اسید, ترکیب‌های فنولی, هگزا متا فسفات سدیم

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.