مقایسه تحلیل حجم مخزن با دادههای تاریخی و دادههای مصنوعی تولیدشده با مدل Thomas-Fairingمطالعه موردی : رودخانه باراندوز)
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: دومین کنفرانس ملی پژوهش های کاربردی منابع آب ایران
- کد COI اختصاصی: INCWR02_082
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1379
نویسندگان
کارشناس ارشد سازههای آبی، دانشگاه ارومیه، دانشکده مهندسی آب
استادیار، دانشگاه ارومیه، دانشکده مهندسی آب
چکیده
تولید دادههای مصنوعی جریان رودخانهای، توجه هیدرولوژیستها را برای سالهای زیادی به خود جلب کرده بود بهمین جهت تعداد زیادی از مدلها برای تولید جریانهای ماهیانه و سالیانه در طی دهههای گذشته توسعه داده شد. فرآیندتولید داده مصنوعی عبارتست از تولید سری دادههای متناوب هیدرولوژی که احتمال رخداد آن در آینده وجود دارد. این سری از دادهها که به طور عمده در سطح ماهیانه میباشند، بطور وسیعی در طراحی سیستمهای ذخیره منابع آب و مطالعه عملکرد آنها، برای رسیدن به قابلیت اعتماد و اطمینان مورد نظر و فهم تغییرات عملکرد سیستم در آینده، استفاده میشود. به هر حال برای رسیدن به نتایج دقیق و واقع بینانه، لازم است که جریانهای متوالی تولید شده خصوصیات آماری داده های تاریخی را هم در سطح سالیانه و هم سطح ماهیانه (میانگین، واریانس، ضریب همبستگی و ...) حفظ کنند. لذا انتخاب یک مدل مناسب که بتواند شرایط بالا را به خوبی تولید کند، یکی از چالشهای محققین منابع آب میباشد. در مدل کردن رفتار سیستمهای مختلف هیدرولوژی هرچه دادهها بیشتر باشد، مدل به شرایط طبیعی نزدیکتر است و استفاده از آن در مسایل منابع آب منجر به نتایج دقیقتر میشود. اما دادههای ثبت شده برای پدیده های هیدرولوژیکی معمولا دارای سابقه آماری بسیار کوتاه هستند، که بعنوان یک نمونه آماری مطرح بوده و این نمونه آماری نمی تواند معرفی دقیق برای یک سیستم هیدرولوژیک با عمری چندین هزار ساله باشد. در این مطالعه برای رودخانه باراندوزچای واقع در غرب حوضه دریاچه ارومیه 1000 سری داده مصنوعی با استفاده از روش توماس - فایرینگ تولید شد و سپس سیستم مخزن ذخیره رودخانه مذکور بازای دادههای مصنوعی تولید شده و دادههای تاریخی شبیه سازی شده و نتایج به دست آمده با هم مقایسه شدندکلیدواژه ها
سیستمهای هیدرولوژیک ، دادههای مصنوعی، سیستم مخازن، مدل توماس- فایرینگمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.