واکاوی کارکرد مدیریت جهادی در محور مقاومت و جایگاه آن در اقتدار درونزای نظام ج.ا.ا. از دریچه منظومه فکری مقام معظم رهبری مدظله العالی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: دومین همایش بین المللی گام دوم انقلاب اسلامی: مکتب شهید سلیمانی؛ الگوی تربیت مدیران جهادی تمدن ساز
  • کد COI اختصاصی: SIRSS02_018
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 593
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدعلی شیخ الاسلام

پژوهشگر حوزه انقلاب اسلامی ، دانشآموخته کارشناسی ارشد مهندسی صنایع – سیستمهای اقتصادی و اجتماعی، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، تهران

محمدمهدی شیخ الاسلام

پژوهشگر حوزه انقلاب اسلامی ، دانش آموخته کارشناسی ارشد، تهران

چکیده

امروزه تکیه بر مدلهای مدیریت کلاسیک در مدیریت رویدادهای معاصر ناکارآمد و غیر موثر بوده و لزوم بهره گیری از مدلهای جدید در حوزه مدیریت را بیش از گذشته اثبات نموده است. سبک های مختلف مدیریتهای کالن راهبردی در سطح جهان عمدتا دچار چالشهای عظیم و اساسی می باشند که به طبع آن توسط خود صاحبنظران غربی مورد بررسی واذعان قرار گرفته است. در این میان مدیریت جهادی به عنوان سبک نوینی از مدیریت که بر پایه مبانی اسلامی است، توانسته است کارآمدی خود را ثابت کند و افق جدیدی در علم مدیریت را نمایان ساخته است. در پژوهش حاضر تالش شده است با بررسی ابعاد، مؤلفه ها، ویژگیها، کارکردها و دستاوردهای مدیریت جهادی در محور مقاومت به بررسی جایگاه آن در اقتدار درون زای نظام مقدس ج.ا.ا. از منظر منظومه فکری رهبر معظم انقلاب پرداخته شود. هدف این پژوهش تبیین کارکرد مدیریت جهادی در محور مقاومت و جایگاه آن در استحکامبخشی اقتدار درونزای نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران از دیدگاه مقام معظم رهبری است. سؤال اصلی عبارت است از اینکه از دیدگاه مقام معظم رهبری جایگاه مدیریت جهادی در اقتدار درونزای نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران چیست؟ این پژوهش از روش توصیفی و تحلیل محتوای کیفی استفاده نموده و با کمک روش مطالعات اسنادی و مراجعه به منابع قابل دسترس موضوع بررسی گردیده است. بدین منظور، بیانات مقام معظم رهبری از سال 1368 تاکنون در خصوص مدیریت جهادی و اقتدار درونزای نظام در قالب مقوله ها با محوربندی مناسب استخراج گردیده است. درنهایت به این نتیجه رسیدیم که مدیریت جهادی با توجه به ویژگیهای مدیریتی و کارکردهای یکتای آن، نقش بسیار مؤثری در اقتدار درونزای نظام مقدس جمهوری اسلامی دارد.

کلیدواژه ها

جهاد، مدیریت، مدیریت جهادی، اقتدار، درون زا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.