تاثیر غلظت های مختلف بنزیل آدنین و ترکیب محیط کشت بر محتوای برخی ترکیبات فیتوشیمیایی گیاه استویا (Stevia rebaudiana B.)
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: هفتمین همایش علمی پژوهشی توسعه و ترویج علوم کشاورزی و منابع طبیعی ایران
- کد COI اختصاصی: PDCONF07_280
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 494
نویسندگان
دانشجوی سابق کارشناسی ارشد گروه علوم باغبانی دانشگاه ارومیه
دانشیار گروه علوم باغبانی دانشگاه ارومیه
دانشیار گروه علوم باغبانی دانشگاه ارومیه
استادیار گروه تولید و ژنتیک گیاهی دانشگاه ارومیه
چکیده
کشـت بافت گیاهی یکی از مهمترین تکنیکهای ازدیاد و تولید صــنعتی متابولیت های ثانویه می باشـد. در پژوهش حاضــر تاثیر غلظت های مختلف از محیط کشــت 0/25) MS ، 0/5، 0/75، 1 و (1/25 تحت تیمارهای مختلف بنزیل آدنین 0/1) ( BA)، 0/3، 0/5 و 0/7 میلیگرم بر لیتر)، مقـدار ســـاکـارز 7/5)، 15، 22/5، 30 و 37 /5 گرم بر لیتر) و مقـدار 5/5) pH، 6، 6/5 ،7 و (7/5 بر میزان برخی ترکیبات فیتوشیمیای مانند فنل و فلاونوئید کل و فعالیت آنتی اکسیدانی در عصاره استخراج شده از نمونه های برگی گیاه استویا مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج آنالیز داده ها نشـان داد که تاثیر غلظتهای مختلف MS ، BA، سـاکارز و pH برخصـوصیات فیتوشیمیایی مورد ارزیابی در گیاه استویا در سطح احتمال 1 درصد معنیدار بود. بر اساس نتایج، بیشترین مقدار فنل کل 60/81) میلیگرم بر گرم) در تیمار MS) A-14 غلظت 1، BA در 0/7 میلی گرم بر لیتر، سـاکارز 30 گرم بر لیتر و pH برابر با (7 بهدست آمد. بیشترین مقدار فلاونوئید کل 26/48) میلیگرم بر گرم) در تیمار MS) B-1 غلظت 0/5، BA برابر با 0/7 میلی گرم بر لیتر، ســاکارز 30 گرم بر لیتر و pH برابر با ( 6 مشاهده شد. بر اساس نتایج پژوهش حاضر حداکثر فعالیت آنتی اکسیدانی برگها 6/77) درصد) در تیمار MS) C-19 غلظت 0/75، بنزیل آدنین 0/1 میلی گرم بر لیتر، ساکارز 22/5 گرم بر لیتر و pH برابر با (6/5 بهدست آمد. نتایج پژوهش حاضر نشان داد که ترکیب محیط کشـت همراه با تیمارهای هورمونی می تواند در میزان ترکیبات فیتوشـیمایی گیاه استویا موثر باشد که در تولید تجاری این ترکیبات باید مورد توجه قرار گیردکلیدواژه ها
استویا، تر کیبات فیتوشیمیایی، بنزیل آدنینمقالات مرتبط جدید
- اثر وزن بنه مادری و مقادیر کود دامی بر عملکرد بنه های دختری و گل زعفران در سال دوم
- بررسی پیشرفت های ریزازدیادی زعفران ( Crocus sativus L. ) و چالشهای آن
- بررسی ارتباط غلظت آهن بنه زعفران با عملکرد ماده خشک در دو منطقه قائن و نهبندان در خراسان جنوبی
- برهمکنش شوری، کود گاوی و روش کاشت بر محصول و رشد زعفران در سال پنجم دوره رشد
- اثر محتوای فسفر برگ و بنه بر خصوصیات رشدی بنه های دختری زعفران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.