ارزیابی اثرات توسعه اکوتوریسم بر محیط زیست شهرستان درگز دهستان درونگر

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: هفتمین همایش علمی پژوهشی توسعه و ترویج علوم کشاورزی و منابع طبیعی ایران
  • کد COI اختصاصی: PDCONF07_279
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 767
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میثم احمدی جشن آباد

دانشجوی کارشناسی ارشد اکوتوریسم، موسسه آموزش عالی بینالود مشهد

سیامک منصوری مقدم

دکتری اکوتوریسم ، استادیار و عضو هیئت علمی موسسه آموزش عالی بینالود مشهد

روح اله بهزاد

دکتری اکوتوریسم ، استادیار و عضو هیئت علمی موسسه آموزش عالی بینالود مشهد

چکیده

دهستان درونگر در بخش نوخندان شهرستان درگز، یکی از مقاصد طبیعی جذاب برای گردشگران و اکوتوریست ها به حساب می آید. وجـود رودخانـه دائمی با ماهی های قزل آلای طلایی، نزدیکی به دره معروف زو که از سمت دیگر به روستای شمخال و دره شمخال معروف می باشد، باعث شـده ایـن دره به عنوان بهشت دره های ایران شناخته شده و این روستا همواره مورد استقبال ساکنان شهر درگز، شهر مشـهد و حتـی گردشـگرانی کـه از سـایر شهرهای ایران برای بازدید به این منطقه سفر می کنند، باشد. با این اوصاف متاسفانه علی رغم محدود بودن ایـن پهنـه تـاکنون هـیچ گونـه مـدیریت محیط زیستی و کنترلی نسبت به جلوگیری از توسعه ناموزون و تخریب منابع و گسترش آلودگی ها و ایجـاد تعـادل زیسـت محیطـی در ایـن منطقـه صورت نگرفته است . در سال های اخیر افزایش ساخت و ساز و احداث مراکز اقامتی بدون مطالعه باعث بروز معضلات جبران ناپذیری اعم از آلودگی آب رودخانه ها، کاهش پوشش گیاهی و حتی از بین رفتن گونه های جانوری و عدم تعادل محیطی در منطقه گردیده است. در ایـن پـژوهش سـعی بـر آن گردیده تا بر اساس نتایج بدست آمده از تجزیه و تحلیل پرسشنامه ها با استفاده از نرم افزار spss و همچنین با استفاده از از تجزیـه و تحلیـل تلفیقـی ساختارهای محیط زیستی به ارائه پیشنهادات و راهبردهای عملی، در راستای کاهش و یا از بین بردن مشکلات ناشی از توسعه ناموزون گردشـگری در دهستان درونگر پرداخته شود و با استفاده از راهکارهای ارائه شده در این پژوهش، به توسعه پایدار اکوتوریسـم در ایـن منطقه،کـه تـاثیرات مثبتـی در راستای حفاظت از محیط زیست خواهد داشت، بیشتر توجه گردد.

کلیدواژه ها

اکوتوریسم، مدیریت محیط زیست، شهرستان درگز، دهستان درونگر ،Spss

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.