اصول فیزیکی و مدل سازی مونت کارلو ذره درمانی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: اولین همایش ملی تحقیقات میان رشته ای در مدیریت و علوم پزشکی
  • کد COI اختصاصی: IRCMMS01_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 382
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیده نسرین حسینی مطلق

گروه فیزیک، واحد شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شیراز، ایران

ابوذر شاکری

گروه فیزیک، واحد شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شیراز، ایران

چکیده

هادرون درمانی به لطف بجاگذاری دوز مشخص به صورت تابعی از عمق، توزیع دوز کاملاً مطابق و صرفه جویی بهتر در بدندر معرض خطر را امکان پذیر می کند. از این رو، کیفیت درمان های هادرون درمانی ارتباط نزدیکی با توانایی پیش بینی ودستیابی به یک برد باریکه داده شده در بیمار دارد. در حال حاضر، عدم اطمینان در برد ذرات منجر به بکارگیری حاشیه هایایمنی می شود، و هزینه بستگی به کیفیت درمان دارد. بنابراین تحقیقات زیادی در زمینه درمان با ذرات با هدف ایجادروش هایی برای بررسی برد ذرات در بیماران صورت گرفته است. نظارت غیر تهاجمی برد ذرات در بدن می تواند با شناساییتابش ثانویه، گسیل شده از بیمار در نتیجه برهمکنش های هسته ای هادرون های باردار با بافت، از جمله گسیلنده های (+)βفوتون های سریع و پاره های باردار انجام شود. صحت ارسال دوز را می توان با مقایسه توزیع دوز اندازه گیری شده و از پیشمحاسبه شده ذرات ثانویه تأیید می گردد. قابل اطمینان بودن پیش بینی های مونت کارلو (MC) یک مسئله اساسی است.مدل سازی صحیح تولید ثانویه یک کار پیش پا افتاده ای نیست، زیرا این امر شامل برهکنش های فیزیک هسته ای در انرژیاست، جایی که هیچ تئوری دقیقی برای توصیف آنها وجود ندارد. هدف از این بررسی ارائه مروری جامع از جنبه های مختلفدر مدل سازی فرآیندهای فیزیکی برای تأیید برد ذرات ثانویه تولید شده در اثر استفاده از پروتون، کربن و یون های سنگینتر در درمان است. ما در مورد برهمکنش های الکترومغناطیسی و هسته ای هادرون های باردار در ماده بحث می کنیم، که بهدنبال آن خلاصه ای از برخی کدهای MC که در هادرون درمانی استفاده می شود، می آید.

کلیدواژه ها

برهمکنش های هادرونی، مدل سازی مونت کارلو، تأیید برد، PET، گامای آنی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.