بررسی تاثیر استفاده از نانو سیالات حاوی سیلیکا بر کاهش میزان تبخیر آب

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی مهندسی مکانیک کاربردی
  • کد COI اختصاصی: NCAME03_047
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 787
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سینا بشیر

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه سمنان

سیف الله سعدالدین

استاد، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه سمنان

سید هادی رستمیان

استادیار، دانشکده فنی و مهندسی ، دانشگاه دامغان

چکیده

تبخیر به عنوان یکی از عوامل بسیار مهم و حیاتی در کاهش منابع آبی همواره مورد توجه پژوهشگران بوده است. با توجه به شرایط اقتصادی، می توان گفت که کاهش تبخیر یکی از بهترین روش ها برای حفظ منابع آبی و مدیریت و کنترل آن می باشد. در این مطالعه جهت بررسی میزان کاهش تبخیر از نانوسیال سیلیکا-روغن زیتون در سه کسر حجمی 0.0005، 0.01، 0.02 درصد در دو سیال پایه آب و مخلوط آب 5% و اتیلن گلیکول 5% استفاده شده است. آزمایش در شرایط جابجایی اجباری با استفاده از دستگاه تونل باد و در سرعت های 4 و 8 متر بر ثانیه انجام شده است. همچنین یک بشر که در آن آب خالص وجود دارد، به عنوان نمونه شاهد، در تمامی مراحل آزمایش حضورداشته است. مدت زمان انجام هر آزمایش 5 ساعت می باشد. نتایج نشان داد استفاده از نانو سیال سیلیکا- روغن زیتون در کسر حجمی 0.02 درصد حجمی در سرعت باد 4 متر بر ثانیه، در سه دمای 28، 32، 40 درجه سانتی گراد به ترتیب به میزان 39، 36، 33 درصد منجر به کاهش تبخیر شده است. همچنین میزان کاهش تبخیر در سرعت باد 8 متر بر ثانیه در سه دمای ذکر شده به ترتیب برابر با 28، 26 و 23 درصد بدست آمده است.

کلیدواژه ها

تبخیر سطحی، نانوسیال، نانوذرات سیلیکا، سیال ضد تبخیر، جابجایی اجباری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.