بررسی تاثیر کاربرد ترکیبی ازن و کربوسیو در حذف کاتالیستی اتیلبنزن از جریان هوای آلوده
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی نیشابور، دوره: 5، شماره: 3
- کد COI اختصاصی: JR_NUMS-5-3_008
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 389
نویسندگان
hamadan
hamadan
hamadan
ghazvin
چکیده
مقدمه اتیلبنزن یکی از مهمترین ترکیبات آلی فرار و یکی از 189 ماده خطرناک آلاینده هوا است که وجود آن در هوای فضاهای بسته و باز مورد توجه بوده و همواره نگرانیهایی را در آلودگی هوا بوجود آورده است. بنابراین بایستی قبل از انتشار به محیط زیست از جریان هوای آلوده تصفیه شود. این مطالعه با هدف تاثیر کاربرد ترکیبی ازن و کربوسیو در حذف کاتالیستی اتیلبنزن از جریان هوای آلوده انجام شده است. مواد و روشها این مطالعه از نوع تجربی بود که در آن از ترکیب ازن و کربوسیو به عنوان کاتالیزور جهت حذفاتیلبنزن از جریان هوا استفاده شد. آزمایشات مربوطه در یک راکتور با جریان مداوم انجام شد و نتایج ازنزنی کاتالیزوری با ازنزنی ساده و جاذب کربوسیو مقایسه گردید. نمونه برداری و آنالیز نمونهها با روش NMAM 1501 با استفاده از دستگاه GC مجهز به آشکارساز FIDانجام شد. یافتهها یافتههای مورد بررسی نشان داد کارایی فرآیند ازنزنی ساده در حذف اتیلبنزن از جریان هوای آلوده در غلظتهای مورد مطالعه به طور متوسط کمتر از 25% میباشد. همچنین کارایی بستر جاذب کربوسیو با افزایش غلظت آلاینده در ورودی راکتور کاهش مییابد. در فرآیند ازنزنی کاتالیزوری نسبت به جاذب کربوسیو بطور میانگین در تمامی غلظتها افزایش راندمان 45% مشاهده گردید. نتیجهگیری با توجه به عملکرد فرآیند ترکیبی ازن و کربوسیو و افزایش راندمان حذف اتیلبنزن در مقایسه با فرآیند ازنزنی ساده و سیستم جاذب کربوسیو کاربرد این فرآیند به عنوان روشی نوید بخش و جایگزین سیستمهای رایج حذف ترکیبات آلی فرار پیشنهاد میگردد.کلیدواژه ها
Air Pollution, Carbosieve, Ethylbenzene, Ozone, آلودگی هوا, کربوسیو, اتیلبنزن, ازناطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.