تاثیر مصرف حاد کافئین بر پاسخ‌های اینترلوکین6 و پروتئین واکنشگر C متعاقب تمرینات بسیار‌آهسته در مردان ورزشکار مقاومتی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی نیشابور، دوره: 5، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_NUMS-5-3_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 339
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میر مجید خالقی آنباردان

دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه تبریز

افشار جعفری

دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه تبریز

چکیده

مقدمه با توجه به نتایج محدود و متناقض مربوط به تاثیر مصرف حاد ترکیبات متیل‌گزانتینی بر پاسخ‌های التهابی متعاقب انجام فعالیت بدنی، تحقیق حاضر به منظور تعیین تاثیر مصرف حاد کافئین بر تغییرات اینترلوکین 6 و پروتئین واکنشگر ‌C در مردان بدنساز تمرین‌کرده متعاقب انجام یک جلسه تمرین مقاومتی بسیار ‌آهسته صورت گرفت. مواد و روش‌‌ها در راستای دستیابی به هدف تحقیق، 16 مرد تمرین کرده ( با میانگین سنی 0/75±24 سال، و درصد چربی 0/61±10/3 و شاخص توده بدنی kg/m2 0/49±23/5)، در قالب یک طرح نیمه‌تجربی دو گروه همگن 8 نفری، تمرین مقاومتی بسیار‌آهسته با شبه‌دارو ( 10تکرار با شدت 1RM 40%، 1 نوبت، زمان کل تکرار یک نوبت 120 ثانیه) و تمرین مقاومتی بسیار‌آهسته با مکمل کافئین (6 میلی‌گرم به ازای کیلوگرم وزن بدن) شرکت کردند. نمونه‌های خونی قبل و 24 ساعت پس از تمرین به منظور تعیین میزان اینترلوکین6 و پروتئین واکنشگر ‌C جمع‌آوری شد. داده‌ها با استفاده از آزمون تی مستقل در سطح معنی‌داری پنج درصد تجزیه و تحلیل گردید. یافته‌‌ها نتایج حاکی از این است که انجام تمرینات مقاومتی بسیار ‌آهسته باعث افزایش معنی‌دار غلظت اینترلوکین6 و پروتئین واکنشگر ‌C گردید (0/05> P). که این افزایش در گروه مکمل کافئین بطور معنی‌‌داری کمتر بود. نتیجه‌‌گیری بر اساس یافته‌های تحقیق حاضر، مصرف حاد کافئین باعث تعدیل پاسخ‌ شاخص‌های التهابی مردان بدنساز متعاقب انجام تمرینات مقاومتی بسیار ‌آهسته گردید. از این رو مصرف کافئین در بدنسازها می‌‌تواند از بروز برخی التهاب‌‌ها جلوگیری به عمل آورد.

کلیدواژه ها

Resistance training, super-slow, caffeine, interleukin-6, C-reactive protein, تمرینات مقاومتی, بسیارآهسته, کافئین, اینترلوکین6, پروتئین واکنشگر ‌C

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.