پیامدهای الگوی تغییر خطی تکه ای اقلام تعهدی عادی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: فصلنامه حسابداری مالی، دوره: 11، شماره: 42
  • کد COI اختصاصی: JR_QFAJ-11-42_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 224
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آرش قربانی

Department of Accounting, Bojnourd Branch, Islamic Azad University, Iran

چکیده

​هدف این پژوهش، بررسی اعتبار تجربی فرض رابطه خطی بین اقلام تعهدی و تغییرات فروش است. همچنین پیامد­های نقض این فرض در آزمون­ های کشف مدیریت سود پیش­بینی و به طور تجربی بررسی شده است. برای انجام این پژوهش، یک نمونه شامل 2832 مشاهده از اطلاعات سالانه شرکت‌های بورس اوراق بهادار تهران و فرابورس ایران  برای دوره 1381 تا 1395 مورد استفاده قرار گرفت. شواهد پژوهش نشان می­ دهد که اقلام تعهدی عادی از یک الگوی خطی تک ه­ای نسبت به تغییر فروش برخوردار است. همچنین، شواهد پژوهش نشان می ­دهد که مدل جونز به دلیل عدم کنترل این رفتار غیرخطی دارای خطای سیستماتیک قابل پیش­بینی است. مطابق یافته­ های حاصل از شبیه­ سازی مونت کارلویی خطای نوع اول، میزان اقلام تعهدی غیرعادی برای نرخ رشد فروش­ های کرانی کمتر از واقع و برای نرخ رشد فروش­ های متوسط بیشتر از واقع برآورد می­ شود. نتایج این پژوهش اهمیت کنترل رفتار نامتقارن اقلام تعهدی عادی را، به ویژه در مطالعاتی که انگیزه­ های مدیریت سود با نرخ رشد فروش همبستگی دارد، برجسته می­ کند.  

کلیدواژه ها

working capital accruals, standard accrual models, systematic measurement errors., اقلام تعهدی عادی سرمایه در گردش, خطای اندازه گیری سیستماتیک, مدل های تعهدی استاندارد

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.