سازه‌پردازی استعداد در سازمان‌های دولتی ایران با استفاده از روش شبکه خزانه

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: فصلنامه فرآیند مدیریت و توسعه، دوره: 31، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JMDP-31-2_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 323
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

داود انارکی اردکانی

Kharazmi University

اکبر حسنپور

Department of Human Resources Management, Faculty of Management, Kharazmi University

بیژن عبدالهی

Department of Education Management, Faculty of Management, Kharazmi University

حسین عباسیان

Department of Education Management, Faculty of Management, Kharazmi University

چکیده

یکی از مسائل اصلی سازمان‏ های دولتی در ایران، فقدان درک روشنی از تعریف استعداد است. تعریف و شناسایی گونه‌های استعداد‌، از نیازمندی‌های اصلی جهت طراحی سیستم مدیریت استعداد به‏ شمار می‏ رود. هدف اصلی پژوهش حاضر، فهم‌شناسی مفهوم استعداد از نگاه مدیران و کارشناسان خبره سازمان‏ های دولتی ایران است که بتواند دامنه گسترده مشخصه‌های استعدادها را در طبقه‏ های مجزا دسته‌بندی کند. در این پژوهش، با بکارگیری روش پژوهشی شبکه خزانه، از مزیت راهبردهای کیفی و کمّی همزمان استفاده شده و جامعه آماری پژوهش بر اساس 14 مصاحبه با مدیران و کارشناسان خبره دولتی صورت گرفته است. در این پژوهش، با استفاده از مصاحبه ساختاریافته، ادراک‏ های مشارکت‌کنندگان نسبت به موضوع استعداد استخراج شده است و محتوای هر شبکه خزانه در قالب سازه‌های شخصی دوقطبی به‏ وجود آمده است. این شبکه‌ها مبنای تحلیل محتوا قرار گرفته‏ اند. پس از ترسیم شبکه خزانه جمعی و تحلیل‌های آماری، نتایج نشان می‏ دهد که این مفهوم را در قالب یک منظومه در سه بُعد قابلیت‌ها، تجربه و قدرت مذاکره، انگیزش و 13 سازۀ هوش منطقی بالا، قدرت حل مسئله، دانش زیاد، یادگیری بالا، قدرت بالای تحلیل‌گری، مهارت بالا، تخصص قوی، شایستگی حرفه‌ای، ارتباط قوی، تجربه کاری، اشتیاق، استمرار موفقیت و انگیزه بالا نشان داده است.

کلیدواژه ها

Talent, Repertory Grid, Construct, Element, Public Organizations, استعداد, شبکه خزانه, سازه, عنصر, سازمان‌های دولتی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.