اندیشه های عرفانی سعد الدین احمد کابلی انصاری

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه زبان و ادبیات فارسی، دوره: 16، شماره: 24
  • کد COI اختصاصی: JR_PERSI-16-24_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 281
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پرویز صفرعلی

دانشجوی دکتری زبان و ادبیات فارسی ، دانشگاه پیام نور تهران ،ایران

علی زمانی

دانشیار زبان و ادبیات فارسی دانشگاه پیام نور اصفهان، ایران

فاطمه کوپا

استاد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه پیام نور تهران، ایران

فاطمه معین الدینی

دانشیار زبان و ادبیات فارسی دانشگاه پیام نور کرمان، ایران

چکیده

مطالعه و بررسی دقیق آثار سعد الدین ،  جنبه های مختلف ادبی و فکری وی را آشکارتر خواهد کرد. با توجه به مشترکات فرهنگی و همسایگی ایران و افغانستان، بررسی آثار شاعران و عارفان فارسی زبان این خطه، دارای اهمیت بسیار است. به علت تشابهات فرهنگی و تاریخی گذشته،کشوری چون  افغانستان به عنوان بخشی از مناطق فرهنگی زبان و ادب فارسی، سرشار از آثار ارزشمندی است. یکی از شاعرانی که آثار شعر و نثر عارفانه اش ،نقش مؤثری در ترویج زبان و ادبیات فارسی و مفاهیم عرفانی داشته ،سعدالدین احمد انصاری است که در قرن دوازدهم هجری در توابع کابل  می زیسته است. کتاب شعر «شور عشق» اثر سعدالدین احمد انصاری، از آثار  ارزشمند قرن دوازدهم هجری محسوب می شود  که تا کنون مورد پژوهش مستقل قرار نگرفته است، بی شک این پژوهش در روشن شدن وجوه مبهم و ارزش و بهای این کتاب عرفانی موثر واقع خواهد بود.این پزوهشی نو و تازه است.

کلیدواژه ها

نظم, عرفان, شور عشق, سعدالدین انصاری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.