خودارزیابی روند تعالی شرکت در سری زمانی با تحلیل هزینه کیفیتی بر مبنای مدل تجمعی اراس مبتنی بر اطلاعات ترکیبی قطعی، فازی بازه‌ای (مطالعه موردی: صنعت سرامیک)

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: فصلنامه مدیریت عملیات خدمات، دوره: 1، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_SOMJ-1-1_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 240
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا شیخ

هانیه شامبیاتی

چکیده

هدف: بهبود مستمر یک اصل اولیه در مدیریت کیفیت جامع است که به تمام جنبه‌های سازمان، محصولات، فرایندها و حتی مدیریت شرکت توجه دارد. روند کیفیتی شرکت در برهه زمانی می‌تواند دستخوش تغییرات شود، در این زمینه، خودارزیابی عملکرد شرکت در زمان‌های متوالی می‌تواند آسیب‌شناسی از وضعیت شرکت داشته و نتایج واقعی‌تری را در اختیار مدیران قرار دهد. هدف این پژوهش خودارزیابی روند تعالی شرکت در سری زمانی با تحلیل هزینه کیفیتی می‌باشد. روش‌شناسی: خودارزیابی بر مبنای مدل تجمعی اراس مبتنی بر اطلاعات ترکیبی قطعی، فازی بازه‌ای رویکردی جدید است که در این مقاله برای سنجش عملکرد کیفیتی یکی از شرکت‌های سرامیک در 32 مقطع زمانی انجام شده است. در این راستا بر مبنای هزینه‌های کیفیت یکی از شرکت‌های فعال در زمینه سرامیک، خودارزیابی با تکنیک آراس انجام گرفته است و از آنجا که تمام هزینه‌های کیفیت به صورت قطعی نمی‌باشد لذا از متغیرهای زبانی و اعداد فازی بازه‌ای برای این متغیرها استفاده شده است. یافته‌ها: بر اساس تجزیه و تحلیل انجام شده عملکرد شرکت در دوره‌های 6 ماهه دوم سال‌های 83 و 81 با امتیاز 0/983 و 0/935 نسبت به سایر دوره‌ها بهتر بوده و 6 ماهه اول سال 90 و 6 ماهه دوم سال 95 بدترین عملکرد را داشته است. نتیجه‌گیری: عملکرد شرکت در دوره‌های اخیر تقریبا نزولی بوده و نتایج تحقیق با فرضیات مدل PAF تطابق دارد. شرکت با سرمایه‌گذاری بیشتر در هزینه‌های پیشگیری و ارزیابی توانسته هزینه‌های شکست را کاهش دهد و فروش و سود بیشتری داشته باشد. در نتیجه شرکت باید با تحلیل مسائل مالی خود به روند سرمایه‌گذاری قبلی خود بر هزینه‌های کیفیتی باز گردد.

کلیدواژه ها

ARAS, Self-assessment, Interval-Fuzzy, Quality Cost, آراس, خودارزیابی, فازی بازه‌ای, هزینه کیفیت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.